DOLAR 32,5999 % 0.34
EURO 34,8211 % 0.18
GRAM ALTIN 2.508,34 % 0,96
ÇEYREK A. 4.101,13 % 0,96
BITCOIN 2.117.785 2.358
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

Urfa’da Yaşlı Kadından Şok Tapu İddiası

Son Güncelleme :

17 Mart 2021 - 17:53

/ 120 kez okundu.
Urfa’da Yaşlı Kadından Şok Tapu İddiası

Şanlıurfa’da tapu çalışanı tarafından yıllar önce satın aldığı arsasının rızası olmadan başkasına devredildiğini iddia eden Z.E savcılığa başvurduktan sonra talebi olmadığı halde arsasının yeniden kendi ismine tescil edildiğini ileri sürdü.

AYNI ARSA 4 KİŞİYE DAHA SATILMIŞ İDDİASI

Her şey kısa süre önce e-devlet şifresi alan Z.E’nin tapu sicilini kontrol etmesiyle başladı. İddiaya göre;  78 yaşındaki Z.E 15 yıl önce bir arsa satın aldı. Aynı arsa 10 gün sonra N.Yaşarsoy tarafından 4 kişiye daha satıldığı ileri sürüldü. Bunu 2 ay önce öğrenen yaşlı kadın durumu dilekçeyle savcılığa bildirdi.

 

SAVCILIK BAŞVURUSU SONRASI ARSA KENDİ ADINA GERİ DÖNDÜ

Birkaç gün sonra e-devletten tapu kaydı kontrolü yapan yaşlı kadın arsasının yeniden kendi adına kayıtlı hale geldiğini öğrendi. Yani iddiaya göre sehven kaybolan arsası geri dönmüştü. Bunun üzerine yaşlı kadın kendi talebi olmaksızın arsanın geri dönmesinden şüphelenerek durumu yeniden savcılığa bildirdi.

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ: OLAY SEHVEN GERÇEKLEŞMİŞ

Yaşlı kadının avukatı Şanlıurfa Tapu Müdürlüğü tarafından müvekkilinin arandığını olayın sehven gerçekleştiğini söylediklerini iddia etti. Ancak arsa sahibi yaşlı kadın Z.E, “tapu yevmiye numaraları üzerinden oynama ve iptal yapılarak işlemlerin yürütülmüş. Yapılan satışın da yeni yevmiye numarası ile yapılmış. Söz konusu durumu e-devlet üzerinden kontroller neticesinde fark etmeseydim kendi adıma ait gayrimenkulün başkalarında kalacağından eminim.  Yaşı ilerleyen tüm vatandaşların kendi adlarına olan gayrimenkulleri kontrol etmesini istiyorum.

 

YAŞLI KADIN VE AVUKATLARI: “SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Z.E ve avukatları olayın savcılık makamınca da incelemeye alındığını  belirterek, “Gerekli soruşturma yürütülüyor. Sonuna dek bu sürecin takipçisi  olacağız” dedi.

 

İddialarla ilgili yasal süreç devam ediyor.

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.