SON DAKİKA
hava

Ukrayna ve Rusya’dan peş peşe açıklamalar “Güçlü bir yanıt verilecek”

Son Güncelleme :

23 Şubat 2022 - 14:31

/ 34.353 kez okundu.
Ukrayna ve Rusya’dan peş peşe açıklamalar “Güçlü bir yanıt verilecek”

Rusya-Ukrayna krizinin başrollerinden Ukrayna Devlet Başkanı Kiev’de basın toplantısı düzenledi. Aynı saatlerde Rusya’dan da bir açıklama geldi. İşte Ukrayna ve Rusya cephelerinden yapılan açıklamalar…

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski yaptığı açıklamada, “Avrupa ve NATO’nun çabalarına teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Aynı saatlerde Rusya Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “Yaptırımlara ölçülü ve ABD’nin hissedeceği şekilde güçlü bir yanıt verilecek.” denildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin açıklamalarından satır başları:

Rusya’nın sözde cumhuriyetleri kabul ettiğini tanıdığını görüyoruz. Ve Rus kuvvetlerinin sınırın ötesine geçmeye çalıştığını görüyoruz. Biz suçları değerlendirirken diğer devletlerle birlikte hareket ediyoruz. Yine Ukrayna’ya yönelik egemenliğine yönelik bir saldırı olduğunu görüyoruz. Toprak bütünlüğüne yönelik bir saldırı söz konusu. Rus Federasyonunun askeri mevcudiyeti Donbask bölgesinde ayrılıkçıların arkasına sığınarak artıyor. VE bunun tek taraflı olarak Minsk sözleşmenin ihlali olarak görüyoruz. Bu aynı zamanda Ukrayna’nın uluslararası çabalarını da engelleme anlamına geliyor.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.