DOLAR 32,5700 % 0.24
EURO 34,9811 % -0.02
GRAM ALTIN 2.449,73 % 0,55
ÇEYREK A. 4.005,31 % 0,55
BITCOIN 64.506,25 0.414
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

Twitter, koronavirüs ile ilgili Yeni sistem

Son Güncelleme :

13 Mayıs 2020 - 13:36

/ 334.686 kez okundu.
Twitter, koronavirüs ile ilgili Yeni sistem

Twitter, koronavirüs ile ilgili yanıltıcı veya tartışmalı iddialar öne süren paylaşımlar konusunda kullanıcılarını uyaracak.
Sosyal paylaşım ağı Twitter’ın, yeni kurallar kapsamındaki uyarılardan hangi twitlerin etiketleneceğine karar vereceği ve paylaşımlar zararlı ise saf dışı bırakılacağı belirtildi.

Siyasetçilerin paylaşımlarının da 40 dilde yapılacak etiketleme sistemine tabi tutulacağı, bazı tartışmalı twitlerin, altında kullanıcıları COVID-19 hakkında ek bilgi içeren bir linke yönlendiren etiketle ağda kalmayı sürdüreceği anlatıldı.

Bazı paylaşımlar da “Bu twitte paylaşılan içerik kısmen ya da tamamen, kamu sağlığı uzmanlarının rehberliğiyle çelişiyor” sözünün yer alacağı bir uyarı etiketiyle kapatılabilecek.

Etiketler bugünden itibaren görülmeye başlanacak

Twitter’ın küresel kamu politikası stratejisti Nick Pickles, şirketin, sitedeki paylaşımları doğrudan hatalı olarak nitelendirmeyeceğini, uyarı etiketlerinin, kullanıcıları düzenlenmiş twitlere, kamu sağlığı sitelerine veya haberlere yönlendirebileceğini söyledi.

Pickles, “İnsanlar onlar için neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar vermemizi istemiyor, ancak içerik sağlama konusunda daha güçlü rol oynanmasını istiyorlar” dedi.

Twitter’de bugünden itibaren görülmeye başlanacak etiketler, geçmiş paylaşımlara da uygulanabilecek.

Sosyal medya şirketi Facebook da nisan ayında platform üzerinden COVID-19 ile ilgili yapılan yanlış bilgilendirmeler içeren gönderileri beğenen ya da bu paylaşımlarla ilgili yorumda bulunan kullanıcılara uyarı bildirimleri gönderilmeye başlanacağını açıklamıştı.
kaynak:TRT HABER

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.