SON DAKİKA
hava

‘Tosuncuk’ Mehmet Aydın’dan ‘Çiftlik Bank’ savunması

Son Güncelleme :

02 Kasım 2021 - 13:38

/ 3.450 kez okundu.
‘Tosuncuk’ Mehmet Aydın’dan ‘Çiftlik Bank’ savunması

Çiftlik Bank sistemindeki ‘Bank’ adını izinsiz kullandıkları gerekçesiyle yargılandığı davada yaptığı savunmada “Kullandığım ibare ‘banka’ değil ‘bank’tır. Bu durumda diğer şirketler hakkında da dava açılması gerekmektedir. Suçlamayı kabul etmiyorum.” dedi.

‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ile Uruguay’da tutuklu bulunan ve Türkiye’de iade edilmesi beklenen ağabeyi Fatih Aydın’ın, binlerce kişiyi dolandırdıkları Çiftlik Bank sistemindeki ‘Bank’ adını kurumlardan izin almadan yetkili oldukları şirketlerin tanıtımlarında ve reklamlarında kullandıkları gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi.

İddianamede, sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ın “5411 sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.