SON DAKİKA
hava

Temel Karamollaoğlu’ndan bütçe eleştirisi!

Son Güncelleme :

09 Aralık 2020 - 15:54

/ 325.182 kez okundu.
Temel Karamollaoğlu’ndan bütçe eleştirisi!

Haber:Özlem Aslantürk

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden bütçe ve ekonomi eleştirisinde bulundu.

İşte Karamolaoğlu’nun yaptığı paylaşım;

”Bakınız; bütçe, bir hükümetin kimliği ve ekonomi anlayışının aynasıdır. Gelin, hep birlikte 2021 Bütçe rakamlarına bir göz gezdirelim.
Bütçe beklentisi; 1 trilyon 101,1 milyar lira, bütçe giderleri ise; 1 trilyon 346,1 milyar lira… Böylelikle bütçe, 245 milyar lira “açık vermeyi” hedefliyor!
Bakınız; bütçede en dikkat çekici rakamlardan birisi de faize ödenecek miktardır. İktidar, her yıl kırdığı ‘faiz rekoruna’ bir yenisini daha eklemeye niyetli görünüyor… 2021 bütçe hedefi olarak faize ayrılan miktar; 179,5 milyar lira!
Bütçede faize ayrılan pay 179,5 milyar lirayken; -Yatırımlara ayrılan pay; 103.7 milyar lira… -Tarıma ayrılan pay ise; 22 milyar lira! Kısaca söylersek; bu bütçe, ülkemizin iflasını gösteren bir bütçe! Bu bütçe, tükenmişlik bütçesi!
Sn. Cumhurbaşkanı şiiri çok sever, bu sebeple; Necip Fazıl’ın şu dizelerini hatırlatmakta fayda görüyorum: “Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul; Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa!””

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.