DOLAR 32,5858 % 0.33
EURO 34,8079 % 0.19
GRAM ALTIN 2.507,62 % 0,93
ÇEYREK A. 4.099,95 % 0,93
BITCOIN 2.127.682 2.514
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

Suruç’ta modern atçılık tesisi inşaa ediliyor.

Son Güncelleme :

20 Şubat 2021 - 0:04

/ 23.399 kez okundu.
Suruç’ta modern atçılık tesisi inşaa ediliyor.

Suruç Belediyesi tarafından Karacadağ Kalkınma Ajansına “ İlçede atçılık Turizmini geliştirmek, ilçeye modern bir Atçılık tesisi kazandırmak amacıyla başvurusu yapılan “Suruç Arap Atı Çiftliğinin Gezi Rotalarına Eklenerek Turizme Kazandırılması Projesi” kabul edildi.

 

Suruç Ovası’nda yüzlerce ailenin geçimini sağladığı Arap atı yetiştiriciliği, Osmanlı döneminden kalan bir kültür ve geleneğin devamı olarak da yaşatılıyor. Türkiye’de safkan Arap yarış atı yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yetiştirilen taylardan elde edilen gelir, bölgenin ekonomisine katkı sağlıyor. Bu maksatla Suruç Belediyesi ilçenin önemli unsurlarından biri olan At’çılığı Turizm Rotasına kazandırmak için önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

 

Bu amaçla İlçede atçılık Turizmini geliştirmek, ilçeye modern bir Atçılık tesisi kazandırmak amacıyla Suruç Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Proje birimi tarafından başvurulan “Suruç Arap Atı Çiftliğinin Gezi Rotalarına Eklenerek Turizme Kazandırılması Projesi” Karacadağ Kalkınma Ajansının ev sahipliğinde düzenlenen  “Mezopotamya Tanıtım ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı Değerlendirme Toplantısında” kabul edildi. İlçe merkezinde hayata geçirilecek projenin finansörü Karacadağ Kalkınma Ajansı olacak.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Kenan Aktaş göreve geldikleri günden bu yana ilçede Seracılık, Tekstil kumbarası gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Proje hazırlarken sadece çevresel değişikliği ön planda tutmadıklarını kaydeden Aktaş istihdama da katkı sunduklarını söyledi.

 

Osmanlı döneminde Arap atı yetiştirme merkezlerinden biri olan Suruç’ta, önemli ekonomik getiri sağlayan yarış atı bakımı ve yetiştiriciliği aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Başkan V. Aktaş “ Suruç Ovası’nda yüzlerce ailenin geçimini sağladığı Arap atı yetiştiriciliği, Osmanlı döneminden kalan bir kültür ve geleneğin devamı olarak da yaşatılıyor ancak bu süreç maalesef ilçenin Turizmine katkı sunmamış, ön plana çıkmasını sağlayamamış” dedi.

 

Suruç ilçesinin tarihi İpekyol güzergâhında olduğuna vurgu yapan Başkan V. Aktaş “ Bu maksatla hazırladığımız ve kabul gören yeni projemiz ile Suruç’a Modern bir atçılık tesisi kazandırarak ilçeyi atçılıkta Turizm ve cazibe merkezi yapacağız dedi.

Aktaş açıklamasında “Sosyal sorumluluk boyutu açısından ilçeye farklı bir anlam katacak projemiz 30 dönüm alan üzerine inşaa edilecek ” dedi.

 

Ata binmek isteyen her vatandaşımız buraya gelerek binicilik dersleri de alarak bu isteğini yerine getirebilecekler diyen Aktaş tesisimizden çocuklarımız faydalanacak, tesisimiz Engellilere terapi noktasında da hizmet verecek “ dedi.

 

Projenin Suruç Meslek Yüksek Okulu Atçılık Bölümü içinde prestij bir proje olacağına dikkat çeken Başkan V.Aktaş “ Tesisimizde Atçılık ve Antrenörlüğü programında okuyan öğrencilerimiz uygulamalı derslerini görebilecekler. Atçılık ve Binicilik Tesisi aynı zamanda binicilik ve engel atlama sporları ile hippoterapi (atla tedavi) faaliyetleri için de kullanılmaya müsait bir alan olacak “ dedi.

 

Tesisin program dahilinde haftanın her günü her yaştan insanın binicilik faaliyetleri gerçekleştirilebileceği bir tesis olacağını belirten Aktaş “ Herkese açık olan tesisimizde binicilik, engel atlama, atlı arazi gezileri uygulamalar yapılabilecek ayrıca özel at sahipleri için pansiyon hizmetleri de verilecek. Tesis, bireysel ve grup hâlindeki binicilik kurslarının yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek vatandaşlarımızın at binme ve günübirlik etkinlikler için de kullanılabilecekleri bir alan olacak ;Suruç ilçemizde ilk kez hayata geçireceğimiz  bu projeyle İSTİHDAMA katkı sunacağız hemde TURİZM ’de  önemli bir  hamle yapmış olacağız .Katkılarından dolayı Karacadağ Kalkınma Ajansımıza ve katkı sunanlara teşekkür ediyorum , ilçemize hayırlı uğurlu olsun ” dedi.

H

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.