SON DAKİKA
hava

Siverek’e neler oluyor

Son Güncelleme :

03 Aralık 2020 - 13:48

/ 128.728 kez okundu.
Siverek’e neler oluyor

Son zamanlarda Siverek siyaseti kamu idaresindeki yaşanan gelişmelerin adeta bir sır niteliğinde açıklığa kavuşmaması Siverekli ve Şanlıurfalı vatandaşların merak konusu haline geldi. Siverek ilçesinde yaşananlar ile ilgili vatandaşlar bir açıklama yapılması konusunda görüş birliğine vardılar.
Son zamanlara Siverek siyasetinde yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelere bağlı olarak Siverek ilçesinde belediye başkanının ve yardımcılarının istifasından oluşan gündem kamuoyunun dikkatini iyiden iyiye çekmiş durumda.
Yaşanan gelişmelere bakıldığında HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın verdiği bilgilerde 23 Kasım’da akşam saatlerinde Siverek Belediyesi hukuk danışmanı Avukatı Selçuk Yıldızoğulları, makam odasında uğramış olduğu silahlı saldırı sonucu yaralanması ve akabinde Bu olaydan bir hafta sonra ise AKP’den Siverek Belediye Başkanı seçilen Şeyhmus Aydın, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Şanlıurfa Valiliği’ne istifa dilekçesini sunarak görevinden ayrılması ile başlayan süreç kamuoyunda merak uyandırmaya başladı.
Konu ile ilgili olarak AKP’li Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın istifasının sağlık sorunları nedeniyle olmadığını AKP’li belediye meclis üyeleriyle yaşadıkları anlaşmazlıklardan kaynaklı olduğu iddia edilmekte ve söz konusu anlaşmazlığın temelinde ise yapılan işlerde meclis üyelerinin belli bir pay aldıkları ve bu paylaşımlarda yaşanan anlaşmazlıkların olduğu iddiaları ortalarda dolaşmakta.
Ayrıca Siverek ilçesindeki kamu kurum amirlerinin de içinde olduğu bir rüşvet ve yolsuzluk ağının olduğu iddia edilmektedir. Bu nedenle, Şeyhmus Aydın’ın istifa etmesinden sonra ilçede Kaymakam, Emniyet Müdürü ve Müftü ile ilçenin tapu ve tarım müdürlerinin de görevden alındığı ifade edildi.
Ak Partili belediyeler sorunsuz devam ediyor
Siverek ilçesinde yaşanan bu gelişmeler vatandaşların ilginç yorumlarına neden olurken, Whatsapp ihbar hattımıza gelen vatandaş yorumlarında Şanlıurfa genelinde bulunan AK Partili belediyelerin faaliyet ve işleyişlerini sorunsuz ve siyasi çekişmesiz bir şekilde sürdürürken Siverek ilçesinde yaşanan bu gelişmelerin nedeninin bir an önce kamuoyuna açıklanması gerektiği konusunda ortak görüş bildirdiler.
Şanlıurfalı vatandaşlar Siverek ilçesinde yaşanan gelişmeler hakkında HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın TBMM’ye verdiği soru önergesinde bulunan soruların bir an önce cevaplanması gerektiğini belirterek; “Siverek ilçesinde yaşanan gelişmeler şüphesiz Şanlıurfa’nın ülke genelinde imajına zarar vereceği malum. Bu nedenle Milletvekili Ömer Öcalan’ın TBMM’ye verdiği soru önergesin bir an önce cevaplanarak kamuoyunun aydınlatılması gerektiği inancını taşıyoruz.
Milletvekili Ömer Öcalan’ın TBMM’ye verdiği soru önergesinde sormuş olduğu soruları ele aldığımız zaman Bu anlamda ilgili kamu kurumlarında ve Siverek Belediyesi’nde yaşananlarla ilgili kamuoyuna ivedilikle açıklama yapılmalıdır.
1-Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın istifası ile Avukatı Selçuk Yıldızoğulları’nın saldırıya uğraması arasında bir ilişki var mıdır?
2-Siverek ilçesinde kamu kurum amirlerinin de içinde olduğu bir rüşvet ve yolsuzluk ağının olduğu ve söz konusu görevden alınmaların bu nedenle gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?
3-Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın istifası ile ilçe kaymakamı, emniyet müdürü, ilçe müftüsü ile ilçenin tapu ve tarım müdürlerinin de görevden alınması arasında bir ilişki var mıdır?
4-Siverek Belediyesi hukuk danışmanı Avukatı Selçuk Yıldızoğulları’nın saldırıya uğramasına ilişkin başlatılan soruşturma hakkında kamuoyuna neden açıklama yapılmamaktadır? Saldırıyı gerçekleştiren kişiler gözaltına alınmış mıdır?
5-Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın istifa gerekçesinin asıl nedeninin AKP’li belediye meclis üyeleriyle yaşadıkları anlaşmazlıklardan ve kurum amirlerinin de içinde bulunduğu yolsuzluk ilişkisinden kaynaklı olduğu iddiası doğru mudur?
6.Söz konusu anlaşmazlığın temelinde ise yapılan işlerde meclis üyelerinin belli bir pay alması ve bu pay miktarlarında yaşanan anlaşmazlıkların olduğu ve kurum amirlerinin de ilişkinin içinde oldukları iddiası doğru mudur?

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.