SON DAKİKA
hava

ŞİİR ÖLDÜ MÜ?

Son Güncelleme :

18 Ağustos 2020 - 18:11

/ 6.833 kez okundu.
ŞİİR ÖLDÜ MÜ?

Uzun süredir edebiyatımızda şiirin ölüp, ölmediği tartışması var. Bunun birçok sebebi olsa da, çoğu yayınevi şiir kitabı basma riskini göze almıyor. Bu tartışmalara cevap olarak, şiirin ölmediğini kanıtlarcasına eğitimci şair Serdar Erbekler bir şiir kitabı çıkardı. Eserini şiir severlerle buluşturan Erbekler’in kitabının adı: Özlemler Bazen Çığlıklaşır – Ayla. Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi bölümünden mezun olan ve Türkçe öğretmenliği yapan şairimiz Serdar Erbekler bu kitabını; “Kadınlara, Çocuklara ve Kalbi güzel Tüm İnsanlara…” ithaf etmiş.
21 yıldır yazdığı şiirleri kitaba dönüştüren şair: “Şiir kalbin gözyaşlarıdır, gözyaşının olmadığı bir beden kupkuru bir dala benzer. Gördüğümüz, dokunduğumuz, sevdiğimiz, baktığımız her şey aslında bir şiirdir bunu fark edenlere şair denir.” diyor. Erbekler, şiirlerinde; toplumsal, evrensel, bireysel ve ilahi konuları işliyor. “Şiir planlı bir şekilde yazılamaz. Öyle anlar vardır ki gönlünüz birden duygu yüklü mısralara dönüşüveriyor. O an yazıyorsun ve bitiyor.” derken aynı zamanda günümüz gençliğinin şiire bakışını da:” Bunu bir öğretmen olarak değerlendirmek istiyorum. Günümüz gençliği zeki ama temel değerlerinden uzaklaşıyor bunu sanatla şiirle kendi kültürümüzle engelleyebiliriz. Gençlerimize şiirin ve türkünün kültürümüz üzerindeki etkisi iyi anlatılmalıdır. Şiir her gönülde var yeter ki gönülleri ziyan etmeyelim.” Sözleriyle değerlendirdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.