SON DAKİKA
hava

Şehit Fahri Yaldız’ın kemikleri sızladı

Son Güncelleme :

13 Ocak 2021 - 9:58

/ 152 kez okundu.
Şehit Fahri Yaldız’ın kemikleri sızladı

2010 Yılında Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara insani yardım gemisinde İsrail askerleri tarafından şehit edilen Adıyamanlı Fahri Yaldızın ismi TOGEM tarafından Adıyaman da yaptırılan anaokulundan kaldırıldı. Şehit Fahri Yaldız’ın isminin neden kaldırıldığı merak konusu haline geldi.

Bilindiği üzere 2010 yılının Mayıs ayında İHH tarafından Gazze’deki İsrail zulmüne uğrayan Müslümanlara insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail devletinin düzenlediği saldırının ardından içerisinde bulunan ve yardım faaliyetlerine katılan Adıyamanlı Şehit Fahri Yaldız’ın ismi aynı yıl Adıyaman İmamağa mahallesinde TOGEM tarafından yaptırılan anaokuluna dönemin Belediye Başkanı Necip Büyükaslan tarafından Şehit Fahri Yaldız ismi verilmişti.

Whatsapp ihbar hattımıza konu hakkında vatandaşların gönderdiği fotoğraflarda Şehit Fahri Yaldız’ın isminin anaokulundan kaldırılarak bölgeye yakın olan bir ilköğretim okulunun adının verilmesi duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Şehit Fahri Yaldız’ın isminin neden anaokulundan kaldırıldığını merak ettiklerini söyleyen duyarlı vatandaşlar, Şehidin Adıyaman’da çok sevilen simalardan birisi olduğunu ve sürekli ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldığını vatanına ve devletine bağlı bir insan olduğunun altını çizdiler.

Bu kararı kim yada kimlerin aldığını merak ettiklerini söyleyen vatandaşlar; “Bilindiği üzere 2010 yılının Mayıs ayında İHH tarafından Gazze’deki İsrail zulmüne uğrayan Müslümanlara insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail devletinin düzenlediği saldırının ardından içerisinde bulunan ve yardım faaliyetlerine katılan Adıyamanlı Şehit Fahri Yaldız, sadece Adıyaman için değil tüm İslam aleminin bir şehidi olma sıfatına erişmiştir.

2010 Yılında anaokulumuzun açılış töreninde dönemin Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan tarafından yapılan teklif ile TOGEM anaokulumuza Şehit Fahri Yaldız ismini verdi. Okulumuzun ismi bir kaç yıl süresince bu şekilde eğitim vermeye devam etti. Fakat ne yazık ki son yıllarda nedeni bilinmedik bir şekilde okulumuzun adı değiştirilerek yakında bulunan bir okulun ismi ile anılmaya başlandı.

Bunun nedenin çok merak ediyoruz. Oysaki Şehit Fahri Yaldız sadece Adıyaman’ın değil, tüm İslam aleminin şehidi olma özelliğini taşıyan birisi. Bizler yapılan bu isim değiştirme olayının neden ve ne şekilde hangi sebeple değiştirildiğine bir anlam veremiyoruz. O Allah yolunda insanlık için gerçekten şehitlik mertebesine ulaştığına inandığımız bir isimdi. Bu olayın şehidimize büyük bir saygısızlık olduğu kanaatini taşıyoruz ve yetkili mercilerin anaokuluna bir an önce yine Şehit Fahri Yaldız ismini vermelerini istiyoruz.” şeklinde konuştular.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.