SON DAKİKA
hava

SANKON’DAN ZAMBİYA CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİNE ZİYARET

Son Güncelleme :

09 Haziran 2023 - 21:22

/ 63.422 kez okundu.
SANKON’DAN ZAMBİYA CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİNE ZİYARET

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lt. Gen. Dr. Wıllıam M. Sıkazwe tarafından kabul edilen SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ziyaretinde yapmış olduğu konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti ile Zambiya Cumhuriyeti arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere değinerek, Türkiye ile Zambiya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla, SANKON olarak çalışmalarda bulunmaya ve Zambiya Cumuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile var olan işbirliğimizi geliştirmeye daha da güçlendirmeye hazırız dedi.

Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lt. Gen. Dr. Wıllıam M. Sıkazwe ise yapmış olduğu konuşmasında, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin önemine değinerek, Türk şirketlerini ülkesinde yatırım yapmaya davet etti. Büyükelçi Lt. Gen. Dr. Wıllıam M. Sıkazwe, Türkiye ile Zambiya arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu ve her geçen gün daha da ileri seviyelere çıkacağına olan inancımız tamdır. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çaba sarfedeceğiz.dedi.

Büyükelçi Lt. Gen. Dr. Wıllıam M. Sıkazwe, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerimizi güçlendirmek amacıyla, SANKON kuruluşu ile güçlü işbirliğimiz bundan sonraki süreçte de kararlılıkla devam edecektir dedi.

Buyükelçi Lt. Gen. Dr. Wıllıam M. Sıkazwe, Zambiya Cumhuriyeti’nin Türkiye açısından Afrika kıtasına açılan bir kapı olduğunu belirterek, yatırım olanakları hakkında SANKON heyetine bilgiler vererek, en kısa zamanda SANKON üyesi şirketleri Zambiya Cumhuriyeti’ne davet etti .

Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinde gerçekleşen görüşmede, SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu’nun yardımcıları ve Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği diplomatları da hazır bulundular.

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.