SON DAKİKA
hava

Rusya’ya yaptırım tehdidine Putin’den flaş cevap! Yeni ödeme sistemi hazırlığı…

Son Güncelleme :

19 Şubat 2022 - 13:35

/ 7.575 kez okundu.
Rusya’ya yaptırım tehdidine Putin’den flaş cevap! Yeni ödeme sistemi hazırlığı…

ABD’nin Rusya’ya ağır yaptırımlar uygulamaya hazır olduklarını duyurmasının ardından Putin’den karşı hamle geldi. Putin, Belarus ile işbirliği içinde olduğunu belirterek “Ödeme sistemlerimizi entegre etmek ve yeni bir ödeme sistemi oluşturmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. İşte ABD ve Avrupa’nın restine karşılık Putin’in yeni planının detayları…

ABD Başkanı Joe Biden dün yaptığı açıklamada “Ne olursa olsun (yaptırımlar) uygulanacak” ifadelerini kullandı. ABD Senatosi.

Uıkrayna sınırında 150 bin asker olduğuu Dş ilişkiler Komitesi Perşembe günü yaptıkları açıklamada, senatoda alınan ‘iki partili (bipartisan) kararın’ ABD Senatosunun Rusya’ya uygulanacak sert yaptırımlara olan desteğini gösterdiğini belirttnu belirten Joe Biden mesajlarına şöyle devam etti; “Rusya’yı eylemlerinden sorumlu tutacağız. Batı birleşti ve kararlı- ve Ukrayna’yı daha fazla işgal ederse Rusya’ya ağır yaptırımlar uygulamaya hazırız.”

“ASKER GÖNDERMEYECEĞİZ”

Başkan Biden, ABD’nin ve müttefiklerin NATO topraklarının her köşesini savunmaya hazır olduğunu belirterek “Ayrıca Ukrayna’da savaşmak için asker göndermeyeceğiz, ancak Ukrayna halkını desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Biden Ukrayna’nın savunması için 650 milyon dolarlık ‘Javelin’ füzeleri dahil askeri mühimmat sağladıklarını, daha önce de 500 milyon dolarlık insani yardım ve ekonomik destek verdiklerini belirterek 1 milyar dolar borç garantisi vereceklerini açıkladı.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.