SON DAKİKA
hava

Rusya’ya ait saldırı tipi denizaltı İstanbul Boğazı’ndan böyle geçti

Son Güncelleme :

13 Şubat 2022 - 14:26

/ 6.765 kez okundu.
Rusya’ya ait saldırı tipi denizaltı İstanbul Boğazı’ndan böyle geçti

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim her gün tırmanırken Rus Donanması’na bağlı “Rostov-na-donu” adlı saldırı tipi denizaltı İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e doğru yol aldı. Geçtiğimiz günlerde de 6 Rus savaş gemisi Karadeniz’e doğru açılmıştı.

Rusya'ya ait saldırı tipi denizaltı İstanbul Boğazı'ndan böyle geçti

Rus Donanması’nın Karadeniz Filosu’na bağlı 70 metre uzunluğundaki ‘Rostov-no-donu’ adlı denizaltı, saat 12.30 sıralarında Marmara Denizi’nden, İstanbul Boğazı’na giriş yaptı.

KARADENİZ’E DOĞRU YOL ALDI

Yaklaşık 45 dakika sonra Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altından geçerek Emirgan açıklarına gelen B-237 flama numaralı denizaltı, Karadeniz’e doğru yol aldı.

1

DENİZALTI SALDIRI TİPİ SINIFINDA

Saldırı tipi denizaltı olarak bilinen Rostov Na Donu 73 metre uzunluğunda ve 2350 ton ağırlığında ve dizel-elektrik sistemiyle çalışıyor.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.