DOLAR 32,5833 % 0.08
EURO 34,9991 % 0.45
GRAM ALTIN 2.423,33 % 0,01
ÇEYREK A. 3.962,15 % 0,01
BITCOIN 64.311,26 -4.05
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Pandemi esnafa kepenk kapattırdı!

Son Güncelleme :

25 Aralık 2020 - 16:39

/ 216.633 kez okundu.
Pandemi esnafa kepenk kapattırdı!

Haber: İbrahim UYGUR

2020 yılında başlayan ve tüm dünyayı olumsuz etkileyen covid-19 pandemisi, esnafa kepenk kapattırdı. Şanlıurfa’da 3 esnaftan bir tanesi satılık ya da kiralık tabelası astı.

Salgın hastalık koronavirüs hayatın her alanını olumsuz etkilemeye devam ediyor. 2020 yılının başlarında tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 pandemisi hastalığın yanı sıra ekonomiye de olumsuz yansıdı. Yurt genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da bulunan esnaf pandemiden nasibini aldı.
Şanlıurfa genelinde 3 esnaftan bir tanesi dükkânını devren satılık veya kiralık olarak elden çıkartmaya başladı. Devlet yardımlarının yetersiz kaldığını söyleyen esnaflar, son çare olarak dükkân masraflarından kurtulmak için devretme kararı aldı. Salgın hastalığın ne zaman biteceğini tahmin edemediklerini söyleyen esnaflar, çareyi kepenk kapatmakta bulduklarını belirterek; “2 Yıl önce ülkemizde yaşanan ekonomik krizin etkilerini henüz atamamışken buna ek olarak birde dünya genelini etkileyen bir salgın hastalıkla mücadele etmek zorunda kaldık.
Sadece sabahları dükkanlarımızı açtığımız zaman dükkan masrafımızın günlük maliyeti, işçilik, kira, vergiler ve kendi rızkımız dahil bin TL’ye yakın giderimiz bulunmakta. Devletimizin bizlere verdiği yarımlar günlük masrafımızı karşılayabilecek nitelikte değil. Birkaç ay belki düzelir diye çaba gösterdik. Belki açılır diye işlerimizin bekçiliğini yaptık. Fakat ne yazık ki buna dayanabileceğimiz gücümüz kalmadı.
Bu gün Şanlıurfa genelinde 3 dükkandan bir tanesi mutlaka devrediyor yada kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Bu durum böyle devam etmesi halinde kepenk kapatacak olan esnaf sayıları daha çok artacak. Umarız korktuğumuz gibi bir durum olmaz ve pandemi süreci kısa sürede son bulur” şeklinde konuştular.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.