SON DAKİKA
hava

“ON PARMAĞINDA ON MARİFET “ YAZARIMIZ PEKCAN TÜRKEŞ VE “AFORİZMALAR KRALİÇESİ” ÜLKÜ GÖZEN

Son Güncelleme :

29 Eylül 2021 - 17:20

/ 32.541 kez okundu.
“ON PARMAĞINDA ON MARİFET “ YAZARIMIZ PEKCAN TÜRKEŞ VE “AFORİZMALAR KRALİÇESİ” ÜLKÜ GÖZEN

“On Parmağında On Marifet” Oyuncu, Profesyonel Turist Rehberi, Köşe yazarımız Avukat Pekcan Türkeş’in “Aforizmalar Kraliçesi Ülkü Gözen Stewart ile yaptığı Röportajın satır araları:
Son yazdığı kitap “Allah’ın Kızı” ile ses getiren Amerika’da yaşayan Müvekkilem yazar Ülkü Gözen Stewart geçtiğimiz günlerde “Amerika’lı” ismiyle müzikli bir Stand Up sundu. Profesyonel Türk Sanat Müziği Sanatçılarını kıskandıracak sesiyle şarkılar söyledi. Ayrıca “İbrahim Tatlıses” ve “Huysuz Virjin” tiplemeleriyle de seyircileri kahkahaya boğdu.
Ülkü Gözen’i on yıl önce benim yorumcu avukat olarak bulunduğum bir evlilik programında tanıdım.Benim de yazarı olduğum bir Gazetede çeşitli konularda yazılarının yayınlandığını tesadüfen öğrendim. Daha sonra spor kulübüne üye olduğum bir Otelde karşılaştık.O sıralar ünlü bir güzellik ve kuaför salonunda Tercüman olarak çalışıyordu.
İsviçre doğumlu aslen Kırımlı Ülkü; James Oguz Stewart (Kamil Oğuz Şafoğlu) ile evli.
-Sevgili Ülkü, “Allah’ın Kızı” romanında hayvan ve doğaya yapılan şiddeti yayınlama cesaretini göstermiştin. “Sıçan Kuş TV’deki Programında magazin dünyasına neşter vurarak gizli noktaları ortaya çıkarıyorsun. Bir programda Hülya Avşar’ın senin gibi bir sapyoseksüel olduğunu belirtip, mizahi bir üslupla biraz da testis(!) geçmiştin. Bu sapyoseksüel terimini biraz açıklar mısın?

—Latince akıllı ve zeki sözcüğü ”sapien” ile ”sexualis” kelimelerinin birleşmesinden gelen sapyoseksüel, kişinin bir kişiyi dış görünüşten ziyade beyin ve zekâ kriterlerine göre beğenmesidir. Bir kişiye zekasından dolayı âşık olmak şekilde de özetlenebilir.

-Peyami Safa’nın “Bazen kalabalıkların ortasında, tek başımıza kaldığımız vakitlerinkinden fazla yalnız değil miyiz?” sözünü mırıldandığım kendimi yanlız ve sevgilisiz hissettiğim bir ”Sevgililer Günü”nde Amerika’dan beni oldukça duygulandıran bir mesaj göndermiştin:
“Happy Valentines sevgili Pekcan Bey! Siz başlı başına bir Valentine’siniz ve bizler sizi çok seviyor ve de çok sayıyoruz. Ülkü&Oğuz&Asena&Cafer&Civa

—-Evet.O mesajı gönderdiğim zamanda Asena’m(Kedim) bizimle beraberdi.Şimdi “Ebedi Mutluluklar Ülkesi’nde.”
—Ülkü’nün göz yaşları akıyordu.Program öncesi moralinin bozulmaması düşüncesiyle farklı bir konuya girdim:
Hümanist,doğa ve hayvan tutkunu Ülkü’nün Türk Sanat Müziği ile ilgisi nasıl başladı?
-T.R.T. İstanbul Radyosu ses sanatçısı Vedat Çetinkaya yönetimindeki koroya iki yıl devam edip, koristliğin yanı sıra birçok konserde solist olarak güzel programlara imza attım.
—Oyunculuğun da var.
-Ferdi Merter’den oyunculuk ve diksiyon dersleri alarak birkaç dizide de rol aldım.
2009 yılında müzik, konu, konuk, eğlence, atışma içerikli Çıtır ve Kıtır adlı iki kişilik bir televizyon programı hazırlayıp özel bir kanal olan Show Max’te hayata geçirdim.

—Ülkü’nün gönlüne taht kurmuş Sanatçılar kim?
—Kıvrak zekâmla bütünleşen ruhumdaki mizah yeteneğimin temel taşları, çocukluk ve genç kızlık dönemlerimde aynı apartmanda oturduğumuz, yerleri asla dolmayacak iki değerli üstat sanatçı samimi komşularımız Müjdat Gezen ile Huysuz Virjin adıyla gönüllerde taht kurmuş, kendi şov programının mucidi Seyfi Dursunoğlu’ndan oluşmaktadır.
Öğrenciyken ödev ve derslerimde bilgi desteğinde bulunup, kendi keskin kalemine benzediğini öne sürerek ileride parmakla gösterilecek bir yazar olacağımın altını çizen yine apartman komşumuz, Türk Edebiyatı’nın en değerli yazarlarının başında gelen Aziz Nesin tarafından keşfedilmiş olmaktan dolayı kendimi şanslı buluyorum. Kendime güvenimi kazandıran büyüğüm Aziz Nesin’dir.
—Kitaplarından biraz söz eder misin?
“Ali Veli Kırk Dokuz Elli “, “Vurdum Dibine”
“Cihangirin Ordabuları “,”K’özlü Sözler”.
Aforizma tarzında mizahi bir üslupla özellikle erkeklerle biraz testis(!) geçtiğim “K’özlü Sözler” isimli kitabımdan birkaç örnek vereyim:
“Beyni selülitli insanlar gerçekten çok itici.”
“Arkadaşın cinsiyeti olmaz. Arkadaş, arkadaştır.”
“Barbie bebek değilim, Harbie bebeğim..!”
“Bazı insanlar ruhsal intikamları uğruna ruhsal dengesizlikler yaşar ve yaşatırlar.”
“Ben aşkı kalbimde taşırım, midemde değil. Mideden sonra aktarıldığı yer bağırsak. Sonrası da malum…”
—-Peki son kitabın “Çay Çiçeğim” kitabını nasıl anlatırsın bizlere?
“Karizma ve karı’izma erkek farkının altını çizdiğim tadında erotik bir aşk romanı. Karizma ya da karı’izmalığın erkeklerin duruşlarındaki dikliği ya da eğik oluşuyla kimlik bulduğunu ifade ederken, kadının da karizma suyla sulanan bir çiçek olduğunu anlattığım bu romanımda aşkın keşfedilmeyi bekleyen bir buluş olup, iksirinin de erkeğin karizma oluşuna bağladım.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.