DOLAR 32,5728 % 0.09
EURO 35,0382 % 0.55
GRAM ALTIN 2.432,79 % 0,40
ÇEYREK A. 3.977,61 % 0,40
BITCOIN 64.294,02 -3.737
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°

Madde bağımlılarının son olayları haklılığımızı ortaya koydu

Son Güncelleme :

04 Şubat 2021 - 15:46

/ 14.374 kez okundu.
Madde bağımlılarının son olayları haklılığımızı ortaya koydu
Bir süre önce UYGUR Medya Onursal Başkanımız Urfa Kültürü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Uygur’un gündeme getirdiği Şanlıurfalı gençlerin uyuşturucu batağına batıyor konusundaki açıklamaları ve görüşleri yaşanan son olayların ardından Uygur’un haklılığını ortaya koydu.

11 Ocak 2021 tarihinde Haber sitelerimizde UYGUR Medya Onursal Başkanımız Urfa Kültürü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Uygur’un kaleme aldığı makale ve ardından yapılan haberimiz Eyyübiye ilçesinde yaşanan ve polislere ateş açılması ve bir polisin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar, haberimizin doğruluğunu adeta tescil eder nitelikte oldu.

Yapılan operasyonda saldırıyı gerçekleştiren şahıs yaralı olarak yakalanırken yanı sıra olayda kullanılan bir adet pompalı tüfek, bin 500 adet uyuşturucu hap ve bir adet hassas terazi ele geçirildiği emniyet bilgileri arasında yer almıştı.

Uygur Medya Haber sitelerimizde UYGUR Medya Onursal Başkanımız Urfa Kültürü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Uygur yazısında gerekli uyarıları yapmış ve alınacak önlemlerle gençlerin uyuşturucu batağına batmadan bir an önce kurtulmaları için devlet birimlerinin gerekli çalışmaları yapması gerektiğini söyledi.

Konu hakkında bir açıklama yapan UYGUR Medya Onursal Başkanımız Urfa Kültürü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Uygur, yapılan saldırıda yaralanan Emniyet mensubu polisimize acil şifalar dileyerek; “Son olay madde bağımlılığının giderek nasıl bir duruma geldiğinin adeta bir göstergesi olarak karşımıza çıkmıştır.

Son yıllarda Şanlıurfa’da uyuşturucu kullanımı artmaya başladı. Şanlıurfalı gençler, bu batağın içerisine giderek daha hızlı bir şekilde sürüklenmeye başladı. Özellikle şehrin ıssız mekânları uyuşturucu kullanan gençlerin adeta uğrak yeri haline geldi.

Daha önceki köşe yazımızda da bu konu hakkındaki görüşlerimiz aleni bir şekilde ortaya koymuştum. Bir kez daha yinelemek istiyorum. Gençler bu tehlikenin kendilerini nereye sürüklediğinden habersiz bir şekilde adeta farklı rüyalara dalarcasına tabiri yerinde ise birer birer batmaya başladılar. Özellikle mezarlık alanlar başta olmak üzere birçok alanda geceleri gençlerin uğrak mekânları ıssız alanlar olmaya başladı.

Bağımlılık ciddi bir hastalıktır. Bağımlılığa ilişkin beyinde birçok nörokimyasal, nörofizyolojik değişimler saptanmıştır. Bağımlılık tedavisi, belirli şemaları ve ilkeleri içeren kapsamlı bir protokol ile sağlanabilir. Bağımlı kişiler bağımlılığın bir hastalık olduğunu kabul eder ve hastalıklarda uyulması gereken kurallar olduğunu bilirlerse tedaviye uyumları artmaktadır. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için devlet birimlerinin çok ciddi tedbirler alması gerekmekte. Aksi halde yaralanan polisimize bir yenisi daha eklenebilir” şeklinde konuştu.

Kaynak

haber

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.