SON DAKİKA
hava

Kirasını 22 Kuruş Eksik Yatırdı İş Yerini Boşaltmak Zorunda Kaldı!

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde ahşap dekorasyon ürünleri tedarik eden Suat Eken, kirasını 22 kuruş eksik yatırdığı için dükkan sahibi tarafından dava açılarak dükkandan tahliye edildi.

Son Güncelleme :

08 Haziran 2023 - 14:16

/ 96.048 kez okundu.
Kirasını 22 Kuruş Eksik Yatırdı İş Yerini Boşaltmak Zorunda Kaldı!

4.700 TL olan kira bedelini 14.000 TL’ye çıkarmak isteyen dükkan sahibinin bu talebi üzerine Suat Eken ödemeyi kabul etmeyerek ödemesini yasal oranlar çerçevesinde yükselterek gerçekleştirdi. 

Artış yapılan kira bedelini 22 kuruş eksik ödeyen Eken, dükkan sahibine 7.453 TL ödeme yaptı. Fakat dükkan sahibi kendisini 22 kuruş eksik yatırma gerekçesi ile mahkemeye verdi.

Bursa 3. İcra Hukuk Mahkemesi Eken’in iş yerinden tahliyesine karar verdi.

Suat Eken verilen karara şu cümleler ile tepki gösterdi;

Ben bu adaletsizliği kınıyorum. 

2017 yılından beri çalıştırdığım işletmemin dükkan sahibi, 4 bin 700 TL olan kira bedelini 14 bin TL’ye yükseltti. Ancak bu talebini kabul etmeyerek, yasaların bana tanıdığı artış yoluna gittim. İlk ödemede 22 kuruş eksik ödeme yapmışım.

Daha sonra bunu düzelterek fazlasını ödedim ve her ayın dekontunu da kendisine attım. Dükkan sahibi 22 kuruşu bahane ederek avukatı aracılığıyla bana dava açmış. 6 Haziran’da görülen davada, bir üst mahkemeye itiraz yolu kapalı olmak üzere tahliye kararı verildi. Ben bu adaletsizliği kınıyorum ve gereğinin yapılmasını istiyorum.

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.