SON DAKİKA
hava

Kadına Şiddet’te Urfa Neden Ön Planda Yer Alıyor

Son Güncelleme :

22 Mart 2021 - 10:10

/ 115 kez okundu.
Kadına Şiddet’te Urfa Neden Ön Planda Yer Alıyor

Son yıllarda özellikle sosyal medya ve basın yayın organlarındaki haber programlarında yer alan kadına şiddet konusunda Şanlıurfa’nın ön planda yer alması tepkilere neden oldu. Şanlıurfalı vatandaşlar şiddetin adresi olmadığını söyledi.

Sosyal medya ve basın yayın organlarında son yıllarda özellikle kadınlara yönelik artan şiddet olayları ve bunun hızlı bir şekilde gerek paylaşımlarla gerekse haber programlarında yer alması ve bununla birlikte Şanlıurfa isminin ön plana çıkması Urfalı vatandaşların tepksine neden oldu.

Şiddetin sadece Şanlıurfa’ya has bir olaymış gibi ülke gündemine getirilmesine tepki gösteren vatndaşlari her türlü şiddete karşı olduklarını ve özellikle kadın cinayetlerinin affedillemez olduğuna dikkat çektiler.

Geçtiğimiz günlerde yine Akçakale ilçesinda bir kadının yakılmış cansız bedeninin bulunması ve buna bağlı olarak olayın bir intiharmı yoksa şiddet sonucu mu olduğu konusunun tartışılmasına tepki gösteren Şanlıurfalı vatandaşlar, bu ve benzeri konuların bir an önce araştırılıp gün yüzüne çıkartılması gerektiğini söylediler.

Şanlıurfa’nın geçmişinin peygamberler şehri olarak anıldığına ve peygamberlerin eşlerine ve kızlarına verdiği değerler ile tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini belirten Şanlıurfalı Vatandaşlar; “Şiddetin asla adresi olmaz. Geçmişi ile mübarek bir il olma özelliği taşıyan Şanlıurfa peygamberler şehri olarak tüm dünyaya nam salmış bir il.

Hatta 12 bin yıllık tarihi ile dünyanın en kadim şehirleri arasında yer almayı başarmış olan ilimizde özellikle kadına çok büyük önem ve değer verilir. Geçmişten bu güne Şanlıurfa’nın kurtuluş şavaşında bile anaların nasıl bir öncülük ettiği ve o dönemde savaşa katılan erkekleri nasıl hazırladıkları dilden dile dolaşan bir desten niteliğindedir.

Kadın biz Şanlıurfa’lılar için öncelikle bir ana ve derdimizi sıkıntımızı hatta ev düzenimizi sağlayan, çocuklarımıza gözü gibi bakan bir eştir. Onlar her yerde ve her alanda başımızın tacı olmuş ve hatta cennetin bile ayakları altına serildiği kişilerdir. İlimizde kadına büyük önem ve ehemmiyet verilir.

Fakat ne yazık ki özellikle sosyal medya kullanımının yayılması ve basın yayın orgalarının ana haber bültenlerinin ilk haberleri arasında işlenen kadına şiddet olaylarının odak noktası adeta Şanlıurfa’ymış gibi gösterilmesi Şanlıurfa’lıların asla kabul etmeyeceği bir durumdur.

Dünyanın her yerinde kadına şiddet vardır. Bu en gelişmiş toplumda bile devam ederken en gelişmemiş kabilelerde bile kadına şiddet olduğu aşikardır. Fakat bunun Türkiye’de özellikle Şanlıurfa gibi kadim bir ilde oluyormuş gibi yer verimesi ise asla kabullenilecek bir durum değildir.

Başta metropol olarak bilinen İstanbul’da çok sayıda kadına şiddet haberleri yer alırken bunların bir çoğunun faili meçhul cinayetlerden oluşması ve bununla birlikte doğudan batıya kuzeyden güneye ülkenin her yernde kadına şiddetin birçok boyutu bulunurken sanki sadece Şanlıurfa’da yaşanıyormuş gibi lanse edilmesini doğru bulmuyoruz.”

Şiddet sadece darp değildir. Fuhuş en büyük şiddet sayılmalı

Şanlıurfalı vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde emniyet birimlerinin gerçekleştirdiği başarılı fuhuş operasyonunda yakalanan 18 yabancı uyruklu kadının fuhuş için Şanlıurfa ve ülke genelinde birçok ilde çalıştırılmasının en büyük şiddet olduğunun altını çizdiler.

Kadınların fuhuşa zorlanmasının ve adeta para karşılığı bir mal muammelesi yapılmasının kadına büyük bir saygısızlık ve en büyük şiddet suçu olduğunu söyleyen vatandaşlar; “kadınlara zorla yaptırılan ve para karşılığı olan fuhuşun en büyük şiddet olduğu aşikardır.

Bu durum yine sadece Şanlıurfa’da yalnız oluyormuş gibi gösterilmekte. Asla ilimizde bu ve benzeri olaylara duyarlı ve inam gücü yüksek insanlarımız müsaade etmez ve bu durumu asla onaylamaz. Yüce dinimiz islamda da fuhuş çok büyük bir günah olarak sınıflandırılmıştır. Kadına şiddet sadece darp olarak değil, her türlü kapsamı geniş konulardan oluşmaktadır ve fuhuş bu konuların başında gelmektedir.”

İstanbul Sözleşmesi Şiddete Kapı Açmıştır

Cuhmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan İstanbul sözleşmesinin Türkiye açısından iptal edildiği açıklaması ülke genelinde memnuniyetle karşılandı. Buna alternatif olarak kadına gerçekten hak ettiği değeri vermesini sağlayan bir anlaşmanın hazırlandığı bilgisinin gelmesiyle birlikte kadının gerçek anlamda değerinin artacağına dikkat çeken Şanlıurfalı vatandaşlar yeni düzenlemenin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Şanlıurfalı vatandaşlar; Günümüzde bu konuların toplamı olarak boşanmalar mahkeme kararı ile uzaklaştırılmalar ve kadınlarımızın kontrolsüz elde ettikleri maddi güçleri erkeklere karşı boy gösterme olarak ortaya çıkmakta, şunu iyi anlamalıyız, kadın erkek eşittir diyen İstanbul sözleşmesi şuur kontrolü olmayan kadınlar tarafından erkeklere karşı kullanılmaktadır ve buda dehşet cinayetlerle son bulmaktadır.

Biz Türk toplumuyuz bizim geleneklerimizde erkek Ata’dır babadır erkek dağdır, bu gelenekte boşanmak üzere olduğu adamı çıldırtacak kışkırtacak kıskançlık krizine sokacak kadar şuursuz olabilen kadınlarımız Bunu uyduruk geleneklerimizi sabote eden İstanbul sözleşmesine dayandırmaktalar.

Çok şükür kadını gerçek kimliğinden alarak apayrı ve saldırgan bir hale bürünmesini sağlayan İstanbul sözleşmesinin fesh edilmesi bu gibi olumsuz durumların önüne geçecektir. Şüphesiz kadın yeni yapılacak düzenmleme ile gerçek kimliğini kazanacak ve yeniden eski saygınlığına ulaşacaktır” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.