SON DAKİKA
hava

İyi hal indirimine düzenleme geliyor! Bakan Bozdağ açıkladı: Gerekirse yasayı değiştireceğiz

Son Güncelleme :

02 Şubat 2022 - 14:26

/ 4.554 kez okundu.
İyi hal indirimine düzenleme geliyor! Bakan Bozdağ açıkladı: Gerekirse yasayı değiştireceğiz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuyla ilgili çok önemli açıklamalarda buldun. “Gerekirse yasayı değiştireceğiz diyen Bozdağ, “İyi hal indirimi, kravattan, elbiseden, bıyıktan, saçtan, sakaldan değil, suçun failinin gerçek pişmanlığı üzerinden uygulanan bir ceza indirim nedenidir. Eğer yasa gerektiriyorsa yasayı değiştirerek, eğitim gerekiyorsa eğitim yaparak bu konunun önüne geçme konusunda kararlıyım.” dedi.

SOSYAL MEDYA BASKISI

Bakan Bozdağ, kadına karşı şiddet konusunda “ama”lı cümle kurdukları takdirde kaybedeceklerini, bu konunun üstesinden gelemeyeceklerini vurguladı.

Adalet Bakanı Bozdağ, “Sosyal medyanın, kamuoyunun, gazetenin baskısıyla karar alan bir içişleri veya yargı bize zarar verir. Doğru kararı medya, sosyal medya, kamuoyu ayaklanmadan vereceğiz. Onlar bize ‘sağ olsunlar’ diye teşekkür edecekler. Kamuoyu baskısı ile karar alan, uygulayan değil, doğru olduğu için karar alan ve onu dosdoğru uygulayan hem emniyet hem yargı mensupları olarak biz bu meseleye vaziyet edelim. O zaman milletin, kalben, vicdanen tatmin olmasının önünü açacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.