SON DAKİKA
hava

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 4. yılı

Son Güncelleme :

23 Ağustos 2020 - 12:43

/ 100.368 kez okundu.
Fırat Kalkanı Harekatı’nın 4. yılı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusunun (SMO) Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü DEAŞ’a karşı Fırat Kalkanı Harekatı’nı başlatmasının üzerinden 4 yıl geçti.
Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında, güvenliğini tehdit eden terör örgütü DEAŞ başta olmak üzere Suriye’nin kuzeyinde mevcut teröristleri etkisiz hale getirmek ve sınır güvenliğini sağlamak için 24 Ağustos 2016’da başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı’nın üzerinden 4 yıl geçti.

Operasyonun ilk gününde, Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Cerablus ilçe merkezi, 23 Şubat 2017’de ise Bab ilçe merkezi DEAŞ’tan kurtarıldı.
KAYNAK:TRT HABER

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.