SON DAKİKA
hava

Erdoğan ve Devlet Bahçeli’den sürpriz görüşme

Son Güncelleme :

17 Kasım 2021 - 17:21

/ 34.446 kez okundu.
Erdoğan ve Devlet Bahçeli’den sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti. Saat 14.10’da başlayan görüşme öncesi iki lider Türk Dünyası Haritası ile birlikte poz verdi.

55157eec302601158c26155c0581f67b

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden ayrılarak partisinin genel merkezine gitti.

Görüşmenin siyasetteki “yüzde 50+1” tartışmaları sonrası yapılması dikkat çekti.

Bahçeli ise “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milli bekanın güvencesi, milli birlik ve dayanışmanın sırrıdır. Bu sistemin meşruiyet temeli yüzde 50+1’dir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçildiği ve hükümet TBMM’den güvenoyu almadığı için “yönetimde istikrar” ilkesi kendiliğinden gerçekleşmiştir. Bu itibarla yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal teşkil edecek, model olacak

aa

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.