DOLAR 32,5254 % -0.06
EURO 34,9835 % 0.39
GRAM ALTIN 2.433,58 % 0,43
ÇEYREK A. 3.978,91 % 0,43
BITCOIN 63.911,61 -3.965
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°

Demir; “Ekonomi Hayat Bulacak”

Son Güncelleme :

02 Mart 2021 - 11:07

/ 5.130 kez okundu.
Demir; “Ekonomi Hayat Bulacak”

Pandemi sürecince uygulanan kısıtlamaların kaldırılması konusunda yapılan açıklamalar iş dünyasında sevinçle karşılandı. ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrezzak Demir, alınan kararların ekonomiyi canlandıracağını söyledi.

Bir yılı aşkın süreden beri devam eden ve tüm dünyanın adeta karantinaya alınmasına neden olan pandeminin etkileri ülkemizde bölgesel olarak azalıyor. Sağlık Bakanlığının almış olduğu tedbirler ile ülkemizde kontrollü bir şekilde seyreden pandemi  alınan tedbirler ile birlikte hızını kesmeye başladı.

Olumlu gelişmler karşısında hükümetin başlattığı normalleşme sürecine giren ülkemizde, birçok ilde kısıtlamalar kontrollü bir şekilde hayata geçirilecek. Risk grubuna göre renklendirilen iller arasında risk düzeyi en düşük şehirlerden olan Şanlıurfa’da kısıtlamaların belirli oranda kaldırıması iş dünyası çevrelerinde de olumlu bir gelişme olarak karşılandı.

ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrezzak Demir, hükümetin almış olduğu kararların olumlu  bir gelişme olduğunun altını çizerek, esnafların güne rahat bir şekilde uyandıklarını ve kısmende olsa ekonominin adeta hayat bulacağını söyledi.

Olumlu adımların ülke genelinde atılması için bir başlangıç olduğunu söyleyen Başkan Demir, risk düzeyi düşük olan illerin ülke geneline örnek teşkil etmesini umduklarının sözlerine ekleyerek şöyle konuştu; “Pandemi sadece sağlık alanında değil, yıkıcı etkisini özellikle ekonomi alanında daha çok hissettirdi.

Dünya genelinde ülkelerin birçoğu pandeminin yan sıra birde ekonomik krizlerle karşı karşıya kaldı. Birçok ülke ekonomisi ciddi tehlike sinyalleri vermeye başladı. Bununla birlikte gerek Amerika gerekse  Avrupa  ülkelerinin sağlık sistemlerinde adeta çöküşler yaşadı.

Fakat bu süreç ülkemizde kontrollü bir şekilde devam etti. Hükümetimiz pandeminin başlangıcından itibaren almış olduğu önlemlerle krizi kontrollü sürdürdü. Bu süreç bir yıl kadar sürdü ve halen sürmekte. Fakat yine bu bir yıllık süreçte alınan önlemler ve kısıtlama tedbirleri iller bazında devam ediyor.

Son olarakaçıklanan risk haritasında kırmızı ve mavi renkli oluşturulan risk gurupları ile kontrollü normalleşme süreci başlatıldı. Şanlıurfa bu haritada mavi, yani az riskli gurupta yer alarak normalleşme sürecinde öncelikli iller arasında yer aldı.

Bizler ASKON Şanlıufa Şube Başkanlığı olarak bu durumun olumlu etkilerini göreceğimize inanıyoruz. Ekonomi canlanacak, esnaflarımızın ve sanayicilerimizin yüzü gülecek. Adeta Şanlıurfa ekonomisinin damarlarında can suyu dolaşmış olacak. Bu durum ülke ekonomisinede olumlu yansıyacaktır.

Fakat bu normalleşme süreci tedbirleri elden bırakmak anlamına gelmiyor. İlk olarak il genelinde tedbirlerin önemine vurgu yapmak gerekiyor. Şanlıurfalı vatandaşlar, önce sağlıklarını koruyacak ardından normalleşme sürecindeki kurallarıda harfiyen uygulayacak. Ancak bu şekilde bir normalleşme sürecini güzel sürdürebiliriz.

Bu durum bizlere rehavet etkisi oluşturmamalı. Daha kontrollü ve daha akıllı hareket ederek süreci sürdürmemiz lazım. Hatta öyle bir süreç yaşamalıyız ki, Şanlıurfa ülke geneline örnek bir il olarak pandemi tarihine damgasını vursun. Alınan kararlar bizleri son derece mutlu etmiştir.

Şnalıurfa’nın normalleşme sürecinde emeği geçen Başta Şanlıurfa Valimiz Abdullah Erin ve Sağlık Müdürümüz Emre Erkuş ile kamu kurum ve kuruluşlarına ASKON Şanlıurfa Şubesi olarak teşekkür ediuyoruz. Bununla birlikte alınan kararlardan dolayı Hükümetimize ve Şanlıurfalı vatandaşlarımıza süreç içerisindeki çabalarından dolayı yine ASKON Şanlıurfa Şube Başkanlığı olarak şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

K

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,5184

SATIŞ

32,5254

FARK

% -0.06
Dolar EURO

ALIŞ

34,9468

SATIŞ

34,9835

FARK

% 0.39
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,7787

SATIŞ

40,8173

FARK

% 0.58
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,6132

SATIŞ

35,6365

FARK

% 0.2
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,7789

SATIŞ

23,7915

FARK

% 0.18
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.893,20

SATIŞ

3.978,91

FARK

% 0,43
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.433,25

SATIŞ

2.433,58

FARK

% 0,43
Dolar BITCOIN

FİYAT

63.911,61

DEĞİŞİM

-3.965

ÇOK KAZANANLAR

    ÇOK KAYBEDENLER

      İŞLEM GÖRENLER