SON DAKİKA
hava

Bakanlar sel felaketinin yaşandığı bölgede

Son Güncelleme :

23 Ağustos 2020 - 20:53

/ 324.182 kez okundu.
Bakanlar sel felaketinin yaşandığı bölgede

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’daki sel felaketinde 153 vatandaşın kurtarıldığını 11 vatandaşın ise kayıp olduğunu belirtti. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum da bölgeye verilecek destekleri açıkladı.
Giresun’da şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel felaketinin ardından arama-kurtarma çalışmaları ile enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinde ölü sayısının 5’e yükseldiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgede çalışmaları yakından takip ediyor.

3 bakan bölgeden gazetecilere açıklamada bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu: Buraya geldiğimizde bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk

Herkese geçmiş olsun dileklerini ileten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kente gece geldiğini belirterek şöyle devam etti:

“Akşam geldikten sonra milletvekillerimiz, Giresun Belediye Başkanı’mız ve tüm arkadaşlarımızla birlikte sahada olduk. Anı anına hem Sayın Cumhurbaşkanı’mıza bilgi arz ettik, hem de Bekir Pakdemirli ve Murat Kurum bakanımızla buradaki durumun nasıl bir noktaya eriştiğini paylaşmaya çalıştık. Buraya geldiğimizde bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Buraya gelmeden önce Tirebolu-Doğankent yolunun bir bölümünde çöken bir menfezde, 5 jandarma evladımız ve bir operatör kardeşimiz kaybolmuştu. Onları arama kurtarma çalışmalarına da iştirak ettik. Daha sonra buranın yolu açılınca buraya intikal ettik. Öncelikle bu hasardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendilerine minnetlerimi de iletmek istiyorum, gösterdikleri sabır, bizim için ayrı bir ders oldu. Meselemizi buradaki vatandaşlarımızla hep birlikte değerlendirmeye çalıştık. Arama kurtarma ekiplerimiz geldi, belediyeleriz, il özel idarelerimiz, Karayolları gibi birçok kurum ve kuruluşlarımızdan iş makinelerimiz geldi. Tüm ilçelerimizde çalışıyorlar.”
kaynak :TRT HABER

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.