DOLAR 32,5833 % 0.08
EURO 34,9991 % 0.45
GRAM ALTIN 2.423,33 % 0,01
ÇEYREK A. 3.962,15 % 0,01
BITCOIN 64.311,26 -4.05
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Bakan Ersoy: Almanya seyahat uyarısını kısa sürede kaldırabilir

Son Güncelleme :

03 Temmuz 2020 - 14:31

/ 98.557 kez okundu.
Bakan Ersoy: Almanya seyahat uyarısını kısa sürede kaldırabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Almanya ziyaretine ilişkin görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, “Tatil bölgelerindeki verilerimizi memnuniyetle karşıladılar. Bu ay içinde seyahat uyarılarının da yeniden düzenleneceğini düşünüyorum.” dedi.

Bakan Ersoy, özellikle Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinin detayları ve verilerinin tekrar gözden geçirildiğini, 1 Haziran’daki normalleşme sürecinden bugüne kadar olan bölge bazında olan vaka gelişimleri, tedavi ve ölümler ile ilgili detaylı raporların sunulduğunu belirtti.

‘Disiplinli şekilde kurallara uyarsak sağlamış olduğumuz başarı da tescillenir’

Ersoy, görüşmelerin çok pozitif geçtiğini belirterek şunları kaydetti:

“Bizim turizm bölgeleri ile ilgili vaka sayılarının çok iyi durumda olan verilerimizi hepsi memnuniyetle karşıladılar. Bu bağlamda ben tekrar gözden geçirileceğini ve olumlu gelişmeler olacağını umuyorum.Zaten toplam vaka sayısı da gün geçtikçe düzeliyor. İnşallah vakada 900’lü rakamları gördüğümüzde zaten düzelmenin hızlandığını görmüş olacağız. Toplum olarak biz disiplinli şekilde kurallara uymaya devam edersek, uymayanları da uyarırsak bugüne kadar sağlamış olduğumuz başarının da tescillenmesini de sağlamış oluruz. Avrupa tarafından da seyahat yasaklarının gözden geçirileceğini düşünüyorum.”

“Bu ay içinde önemli gelişmeler olabilir”

Şuanda Almanya’dan gelenler olduğunu ancak seyahat uyarısının devam ettiğini söyleyen Ersoy, “Dünkü gerçekleştirdiğimiz toplantıdan sonra değerlendirme yapacaklar. Günlük olarak bizim verilerimizi de, gelişmeleri de özellikle tatil bölgelerindeki verilerimizi memnuniyetle karşıladılar. Ben bu ay içinde önemli gelişmelerin olacağını ve seyahat uyarılarının da yeniden düzenleneceğini düşünüyorum.

 

Kaynak: TRT haber

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.