DOLAR 32,6405 % 0.38
EURO 34,8669 % 0.18
GRAM ALTIN 2.494,19 % 0,39
ÇEYREK A. 4.078,00 % 0,39
BITCOIN 2.073.300 2.645
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Ayasofya Camii 86 yıl aradan sonra 24 Temmuz’da Kuran-ı Kerim tilaveti ile ibadete açılacak

Son Güncelleme :

19 Temmuz 2020 - 9:11

/ 400.217 kez okundu.
Ayasofya Camii 86 yıl aradan sonra 24 Temmuz’da Kuran-ı Kerim tilaveti ile ibadete açılacak

Ayasofya Camii 86 yıl aradan sonra 24 Temmuz’da Kuran-ı Kerim tilaveti ile ibadete açılacak. Salgın önlemleri kapsamında, sosyal mesafe kurallarının uygulanacağı Cuma namazına kısıtlı sayıda kişi alınacak.
Danıştay kararının ardından müze olmaktan çıkarılıp Diyanet Başkanlığı’na devredilen ve restorasyon çalışmaları devam eden Ayasofya Camisi’nde, 24 Temmuz Cuma günü yapılacak açılış için hazırlıklar sürüyor.

Caminin girişinde müzeye ilişkin tabelaların kaldırılmasının ardından, girişteki bilet satış ve hızlı geçiş yazıları da çıkarıldı.

İbadete açılacak Ayasofya Camii’ndeki hazırlıklar da büyük oranda tamamlandı.

Kıble tespiti yapıldı

Her aşaması merakla takip edilen cami için kıble tespiti de yapıldı. Ayasofya’nın kıblesi nedeniyle alanın her noktasında namaz kılınamayacak. Bununla ilgili en uygun bölümler tespit edilmeye çalışılıyor. Şu ana kadar 9 alan belirlendi. Bu kapsamda da her gün keşif yapılıyor. Tarihi günde kılınacak namaz için sosyal mesafe işaretlemeleri de Fatih Belediyesi tarafından yapılacak.

Ayasofya’nın halısı Manisa’dan

Ayasofya Camii için hazırlanan halı da Manisa’nın Demirci ilçesinde dokunuyor. Gece gündüz çalışmalar sürüyor. Ayasofya camii içerisine halıdan önce keçe konulacak. Özel olarak dokunan halı da onun üzerine serilecek.

İlk cuma namazı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk cuma namazında salgın ile mücadele kapsamında tedbir alınacağını da söyledi. Açılış kapsamında ilk önce Kur’an-ı Kerim okunacak, ardından namaza geçilecek. Namazı ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırması bekleniyor.

24 Temmuz’da Sultanahmet meydanı ve çevresi güvenlik önlemleri kapsamında kapatılacak. Caddede araç trafiği kesilecek, tramvay çalışmayacak. Meydanda ise 17 bin polis görev alacak.
KAYNAK:TRT HABER

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.