SON DAKİKA
hava

AB’den Atina’ya Türkiye uyarısı

Son Güncelleme :

15 Ağustos 2020 - 8:07

/ 590.067 kez okundu.
AB’den Atina’ya Türkiye uyarısı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi toplantısında Türkiye ile işbirliğinin önemi vurgulandı, deniz sınırı ile ilgili konuların yalnızca müzakere ve diyalog yolu ile çözülebileceği ifade edildi.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler, Belarus’taki seçim sonrasında protestoculara yapılan müdahale, Beyrut’taki patlama, Venezuela ve Bolivya gibi konuları görüşmek üzere AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell başkanlığında videokonferans yöntemiyle olağanüstü toplandı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Temsilci Borrell’in 27-28 Ağustos’ta düzenlenecek Gymnich toplantısı öncesinde bahsi geçen konularla ilgili dışişleri bakanlarıyla yakın irtibatta kalacağı kaydedildi.

Dışişleri bakanlarının Doğu Akdeniz’de “kötüleşen güvenlik durumunu” görüştüğü aktarılan açıklamada, “Görüşmeleri üç kelime özetliyor: Dayanışma, gerginliği azaltma ve diyalog” ifadeleri kullanıldı.
KAYNAK:TRT HABER

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.