DOLAR 32,4180 % 0.01
EURO 34,4393 % -0.2
GRAM ALTIN 2.488,77 % 0,22
ÇEYREK A. 4.069,14 % 0,22
BITCOIN 2.097.660 -6.145
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

TÜBİTAK Başkanı Mandal, aşı ve ilaç çalışmaları

Son Güncelleme :

25 Nisan 2020 - 11:47

/ 190.218 kez okundu.
TÜBİTAK Başkanı Mandal, aşı ve ilaç çalışmaları

Türkiye’de de salgınına karşı çalışmalarını hızlandıran TÜBİTAK, aşı ve ilaç geliştirme projelerini sürdürüyor. Bu kapsamda TÜBİTAK desteği ile oluşturulan ‘Covid-19 Türkiye Platformu’ çatısı altında 25 farklı üniversite, 8 kamu araştırma kurumu, 8 firmadan toplam 225 araştırmacı, çalışma yürütüyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, aşı ve ilaç çalışmaları için oluşturulan Covid-19 Türkiye Platformu’nun çalışmaları ile ilgili, önümüzdeki aylarda klinik öncesi ilaç için sentezleme noktasına geleceklerini söyledi. Mandal, klinik öncesi aşı çalışmaları için çalışmaların tamamlanmasının da yakın olduğunu ifade etti.

Türkiye’de aşı geliştirilebilir, üretilebilir mi?

Prof. Dr. Mandal, “Türkiye’de belki beşeri ilaç fabrikamız yok; ama daha önceki hazırlanmış Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığımızın ilgili yönetmelikleri kapsamında bizim hayvan aşısı üretimi için yetkin firmalarımız var. Bu yetkinlikteki firmalar gerekli koşulları sağladıklarında aynı zamanda beşeri ilaç ve aşı üretebilmek için de yetkilendirilebiliyorlar. Ülkemizde inşallah aşı çalışmaları araştırma noktasını tamamladığında aşı da üretilebilecek” ifadelerini kullandı.

Klinik denemeler aşının kısa sürede geliştirileceği anlamına gelmiyor
kaynak:TRT HABER

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.