DOLAR 32,5266 % 0.23
EURO 34,8870 % 0.44
GRAM ALTIN 2.489,19 % 1,09
ÇEYREK A. 4.069,83 % 1,09
BITCOIN 2.001.901 -4.464
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°

Suriyeli göçmen Avukat tespih ustası oldu

Son Güncelleme :

18 Temmuz 2020 - 12:34

/ 37 kez okundu.
Suriyeli göçmen Avukat tespih ustası oldu

 

Ülkesinde avukattı iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşti Suriyeli Avukat Abu Ömar Sami Alfarad, Şanlıurfa’da azimle tespih ustası oldu.

Eset zulmünden kaçarak Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli Avukat Abu Ömar Sami Alfarad, azmiyle görenleri hayran bırakıyor. Şanlıurfa’da her sektörde çalışan Suriyeliler, kendilerine ait iş yerleri de açarak üretim yapıyorlar.

Şanlıurfa’da kendisine ait bir tespih atölyesi açan Suriyeli Abu Ömar Sami Alfarad azmin zafere dönüşmesinin bir göstergesi olarak kurduğu tespih atölyesinde Türkiye’nin dört bir tarafına tespih gönderiyor. Suriye’de Avukat olan Abu Ömar Sami Alfarad, iç karışıklığın çıkmasının ardından eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Şanlıurfa’ya yerleşti. Şanlıurfa’da mesleğini icra edemeyen Alfarad, geçimini sağlamak için ilk etapta seyyar satıcılık yaptı. Birçok alanda çalıştığını söyleyen Alfarad, kendine ait ve yapabileceğine innadığı bir iş olmasını istediğini ve ilk etapta çekinmesine rağmen bir tespih atölyesi kurdu.

Kısa sürede mesleği öğrenmeye başlayan Abu Ömar Sami Alfarad, yaptığı teşbihlere ilgi artmaya başlayınca bu defa ülke geneline açılmaya ve tespihlerini internet üzerinden satmaya başladı.

Yurdun birçok yerinden siparişler almaya başladığını ve işinde dürüst olmanın kendisini tercih edilen esnaflar arasına girmesini sağladığını söyledi. Ekmeğini Tespih taşından çıkardığının altını çizen Alfarad, tespihin bir zikir aracı olduğunu vurgulayarak; Esmaül hüsna’nın insan hayatındaki en önemli yere sahip olduğunu biliyoruz.

Bizler yüce yaratıcımız olan Allah’a bağlılığımızı bu tespihler aracılığıyla zikrederek yapıyoruz. İnsanlar Allah’ın güzel isimlerini zikreden tespihe son zamanlarda gereken değeri daha fazla vermeye başladı. Ben de atölyemde elemanımla birlikte her türlü taşı işleyerek tespih yapıyorum. Özellikle değerli taşlardan yapmış olduğumuz tespihler daha çok ilgi görüyor ve Şanlıurfalı insanlar bizlerden özel olarak değerli taşlardan yapmış olduğumuz tespihleri talep ediyorlar. Sadece Şanlıurfalılar değil, aynı zamanda ülkenin dört bir tarafından insanlar bu yapmış olduğumuz tespihlere ilgi göstererek internet üzerinden siparişler vermeye başladı.

Tek isteğim, bir gün ülkemde de savaşın sona ermesi ve ülkeme dönerek asıl mesleğim olan avukatlığı tekrardan yapabilmek. Bizler iç savaştan kaçarak Türkiye gibi mazlumların her zaman yanında olan bir ülkeye sığındık. Buradaki Müslüman kardeşlerimiz bizlere kucaklarını açtılar ve bizleri kabullendiler. Biz Türkiye’yi ve de özellikle kültürü kültürümüze benzeyen Şanlıurfa’yı seviyoruz. Tüm halkınıza ve ülkenize bize kucak açtıkları için minnettarız.” şeklinde konuştu.

Haber: Bülent KARACA

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.