
ABD Başkanı Donald Trump’ın dünya kamuyounun yoğun baskısına rağmen Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak resmen tanımasına Türkiye’den ilk tepki geldi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ,ABD lideri Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin, “ABD Yönetimi’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Trump’ın kararını kınadığını bildirdi. Açıklama şöyle:” “ABD Yönetimi’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz.Bu karar uluslararası hukukun ve ilgili BM Kararlarının açık bir ihlalidir.”
“TÜRKİYE OLARAK GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ”
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek ve Sırbistanlı mevkidaşlarıyla düzenlediği basın toplantısında ABD’nin Kudüs kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Karara sadece Müslüman ve Hristiyan aleminden değil Musevi camiasından da tepkiler geldiğini dile getiren Çavuşoğlu, “Türkiye olarak gerekli adımları atacağız” dedi.
TÜRKİYE’DEN ART ARDA TEPKİLER
ABD Başkanı Trump’ın skandal Kudüs kararının ardından Ankara’dan art arda tepkiler geldi…
Kalın: Bu karar bizim açımızdan yok hükmündedir
Bekir Bozdağ: Karar Türkiye açısından kabul edilemez
AB Bakanı Ömer Çelik’ten ABD’nin Kudüs kararına tepki
KAYNAK:MİLLİYET
EDİTÖR:ABDULLAH YİĞİT