DOLAR 28,9919 % 0.23
EURO 31,2252 % -0.16
GRAM ALTIN 1.866,62 % -1,07
ÇEYREK A. 3.051,92 % -1,07
BITCOIN 1.278.449 -0.164
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Son dakika: Bağdat resmen açıkladı! ‘Askeri olarak bittiler’

Irak İçişleri Bakanı Kasım el-Araci, DEAŞ’ın ülkede askeri olarak bittiğini belirtti.

Son Güncelleme :

18 Kasım 2017 - 2:15

/ 71 kez okundu.
Son dakika: Bağdat resmen açıkladı! ‘Askeri olarak bittiler’

Araci, örgütün elinde bulundurduğu son bölge Rava’nın geri alınmasından dolayı güvenlik güçleri, Irak halkı ve Şiilerin dini mercii Ali es-Sistani’yi tebrik eden bir mesaj yayınladı.

Mesajında Araci, “Böylelikle DEAŞ, Irak’ta askeri olarak bitti.” ifadesine yer verdi.

Irak ordusu ve yerel aşiret güçleri, sabaha karşı başlatılan operasyon kapsamında Enbar’ın yaklaşık 230 kilometre batısında yer alan Rava’yı kurtarmıştı.

Irak güçleri, önümüzdeki günlerde ülkenin batısındaki geniş çölleri patlayıcılardan temizleme ve Suriye sınırında güvenliği sağlamaya hazırlanıyor.

KAYNAK:MİLLİYET

EDİTÖR:ABDULLAH YİĞİT

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.