SON DAKİKA
hava

sabotaj iddiası! Bakan Soylu sayı verip duyurdu

Son Güncelleme :

02 Ağustos 2021 - 14:06

/ 25 kez okundu.
sabotaj iddiası! Bakan Soylu sayı verip duyurdu

İçişleri Bakan Soylu “Muğla’da 10 bin vatandaşımız konutlardan tahliye edildi. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanacaktır” açıklamasını yaparken sabotaj iddialarıyla ilgili olarak “300’e yakın ihbar geldi, her biriyle ilgileniyoruz” dedi.

“BİRİNCİ ODAĞIMIZ YERLEŞİM YERLERİ”

Son 5 günde 132 yangından 125’ini kontrol altına aldıklarını belirten Bakan Pakdemirli’nin açıklamaları şu şekilde:

Birinci odağımız yerleşim yerleri olmak durumunda kaldı. Marmaris’teki yangın devam ediyor, şu anda stabil. Öğleden sonra hava şartları nedeniyle potansiyel tehlike içeriyor. Sabah saatlerinde tüm yangınlar üzerinde bakanlarla birlikte hava aracıyla koordinasyon ve inceleme yaptık. Köyceğiz’de yangın dağlık arazide devam ediyor, yerleşim yerlerinden uzak. Buradaki yangın önemli ve yaygın bir yangın. Kara birliklerinin gücünü de arttırarak bugün de özellikle karadan ve havadan ciddi tahkimatla Milas yangınımıza müdahale ediyor olacağız.

BAKAN SOYLU: BİR VEKİLİN PAYLAŞIMINI GÖRDÜM, ÜZÜLDÜM

Devletin bütün kurumlarının yangınların bir an önce söndürülmesi için çaba sarf ettiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları ifade etti:

Devletin bütün kurumları ayırt etmeden söylüyorum, yangınların bir an önce söndürülebilmesi için çaba sarf ediyor. Pandemi geçirdik, tüm sağlık çalışanlarımıza moral verdik. Şimdi de buranın önde gelen kahramanları var, ormancılar… Ateşin üzerine giden insanlar. Hepimizin ciğerleri yanıyor, doğru. Bir ağaç büyütmek için çaba sarf eden ormancıların bedenleri yanıyor. Bir vekilin paylaşımını gördüm, üzüldüm. ‘Geldim bir ormancı görmedim.’ Göremezsin tabi, ateşin içinde ormancı. Dün 13 ormancı Antalya’da yangının ortasından alındı, kahramanlarımız kurtuldu dedik.

KAYNAK: MYNET

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.