DOLAR 28,9357 % 0.18
EURO 31,2300 % 0.03
GRAM ALTIN 1.888,19 % 0,71
ÇEYREK A. 3.087,19 % 0,71
BITCOIN 1.266.923 5.363
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Paris’te Mehmet Ali Sanlıkol konseri

Goethe Enstitüsü’nde, Paris Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Dr. Ahmed  Bakcan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen konserde Mehmet Ali Sanlıkol, modern caz kompozisyonlarını Türk müziği tınılarıyla birleştirdiği eserlerini müzikseverlerin beğenisine sundu. Sanlıkol’a konserde Avustralyalı James Heazlewood Dale ve Yunan Giorgios Lernis eşlik etti.

Son Güncelleme :

24 Kasım 2017 - 19:04

/ 90 kez okundu.
Paris’te Mehmet Ali Sanlıkol konseri

15. Uluslararası Caz Festivali kapsamında Goethe Enstitüsü, Paris Yabancı Kültür Merkezleri ile YEE tarafından düzenlenen geceye, Türkiye’nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem  Başçı, Kültür ve Turizm Müşaviri Serra Aytun, çok sayıda diplomatik temsilci ile  Türk ve yabancı davetliler katıldı.

Bakcan, konser sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sanlıkol, Dale ve Lernis ile iki saat süresince müzikseverlere harika bir akşam  yaşatma fırsatı bulduğunu belirterek, bu tür etkinliklerle Türkiye’nin  kendilerine yüklediği misyonu yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Sanlıkol ise YEE aracılığıyla Paris’te konser vermekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, gecede seslendirdiği eserlerine ABD dışında ilk kez Paris’teki bu etkinlikte yer verdiğini aktardı.

Dale ve Lernis’in Türk müziğinin inceliklerine hakim olduğunu vurgulayan Sanlıkol, bunun da diğer müzik gruplarından ayıran temel özellik olduğunu anlattı.

Konser sonunda sanatçılar müzikseverler tarafından uzun süre alkışlandı. Müzisyenlere Türk motifli gümüş tabaklar hediye edildi.

KAYNAK:MİLLİYET

EDİTÖR:ABDULLAH YİĞİT

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.