DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.970,00 0.306
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

İnci Öğretmenden Meslektaşlarına Müjde

Son Güncelleme :

05 Mayıs 2021 - 12:22

/ 234.690 kez okundu.
İnci Öğretmenden Meslektaşlarına Müjde

Hükümsüz Kimlikler ve Ölümüne Aşk kitaplarının yazarı eğitimci-yazar İnci Yılmaz Şimşek meslektaşları için etkinliklerle yaratıcı yazarlık kitabı çıkarıyor.

Lüleburgaz’da yaşayan eğitimci-yazar İnci Yılmaz Şimşek meslektaşlarına müjdeyi verdi. Öğrencilerine verdiği dijital kitap hazırlama dersinde kullandığı yaratıcı yazarlık etkinliklerini kitaplaştırıp meslektaşlarının beğenisine sunacak. Kitabın içinde de yaratıcı yazarlık dersine devam eden öğrencilerin hikayeleri yer alacak.

Ocak ayında kağıt toplama işçisi bir çocuğun hayat mücadelesinin olduğu Hükümsüz Kimlikler’i, ardından mart ayında bir kadın cinayeti romanı olan Ölümüne Aşk kitabını okurlarına kavuşturan Yılmaz Şimşek çok yakında “Ebeveynler ve Öğretmenler İçin Etkinliklerle Yaratıcı Yazarlık” kitabını yayınlayacak. Bu yolla geleceğin yazarlarını yetiştirecek öğretmenler kolaylıkla etkinlikleri uygulayarak öğrencilerine öyküler yazdırabileceklerdir. Ebeveynler de evde ailece çocukları ile etkili ve verimli zaman geçirerek, çocuklarının hem düşsel hem düşünsel dünyasına katkı sağlayacaklardır.

Hükümsüz Kimlikler

İnci Yılmaz Şimşek geçtiğimiz ocak ayında Hükümsüz Kimlikler öykü kitabını çıkardı. Şimşek Hükümsüz Kimlikler kitabı için; “Her gün yanından geçip gittiğimiz, öldüğünde sadece istatistik rakamlar olarak görülen, hayatın içinde var olan fakat kimsenin görmediği, fark etmediği insanların hikayesi…Bizim belki de beddua ettiğimiz hayatlarımıza sahip olmak için dua eden insanların hikayesi. İnşaat işçisi Ahmet, gündelik ev temizlik işçisi Piraye, atama bekleyen öğretmen Yılmaz, ev hanımı Zeynep, ayakkabı boyacısı Boran ve atık kağıt toplama işçisi Önder’in hikayesi sizleri bekliyor, Hükümsüz Kimlikler adlı kitapta sizleri bekliyor. Hükümsüz Kimlikler’i okuduğunuzda karakterlerle birlikte iş arayacak, umutlanacak, iş bulacak ve ilk paranızı kazanmanın hazzını, eve ekmek götürebilmenin değerini sizler de  yaşayacaksınız.” şeklinde konuştu.

Ölümüne Aşk

İnci Yılmaz Şimşek’in ikinci kitabı olan Ölümüne Aşk kitabı sürekli artan, bir türlü önlem alınamayan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için kaleme alındı. Üç ay gibi kısa bir sürede romanın yazımı tamamlandı. Belleğinde çok fazla kadın hikayesi biriktirdiğine değinen Yılmaz Şimşek akademik taramanın yanı sıra, gazete  haberleri, videolar, filmler de inceleyerek  bir yandan araştırmaya, bir yandan da konuyla ilgili çalışmaları özümseyerek yazmaya devam etti. Bir çok gece uykusuz kaldığını ifade eden Yılmaz Şimşek, yazarken sabahladığını, ama içinden fışkıran bu yazma duygusuna engel olamadığını belirtti. Hem kitabı yazarken hem de yazdığı kitabı okurken de tekrar tekrar ağladığını dile getirdi.

Basılan her iki kitabını da okuyan okurlardan çok olumlu dönüşler alan İnci  Yılmaz Şimşek mart ayında başladığı Suriyeli mülteci bir kadının üzerinden kadın, yurt, yurtsuzluk, mülteci kavramlarını ele aldığı romanını yazmaya devam ediyor. Yine kadınların hikayesini yazan Yılmaz Şimşek, hayatta da sanatta da ikinci planda olan yüzyıllardır erkek diliyle anlatılan kadınları kadın gözüyle yazıp okurları ile buluşturmak istiyor. Romanın yanı sıra dijital yazı platformlarında yazdığı öykülerini de yayınlamaya devam ediyor.

Okuyanlardan aldığı dönütlerin kendisini motive ettiğini söyleyen İnci Yılmaz Şimşek duygularını,

“Kitabın yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da tanınmış olması gurur verici. Ben satışlarda yurt dışındaki şehir isimlerini görünce çok duygulandım. Memleket hasreti çekip kitaplarımı okuyan gurbetçilerimize ve tüm kitapseverlere minnettarım.” şeklinde ifade etti.

Okurların iki kitabı da bir çırpıda okuduğunu ve  sonraki kitabın ne zaman çıkacağını sormaya başladıklarını ifade etti. Üç ay gibi kısa bir sürede iki kitabını yayına hazırlayan Şimşek, kitapseverlere şöyle seslendi; “Ben yazmayı bırakmayacağım, sizler de okumayı bırakmayın. Okumak bizi bir araya getirir ve bizi bir arada tutar. Belki de duymaya ihtiyaç  duyduğunuz o söz benim kitaplarımın satırları arasında gizlidir. Kitaplığınızda Hükümsüz Kimlikler ile Ölümüne Aşk kitaplarına ve daha nice İnci Yılmaz Şimşek kitabına yer açın.”

İnci Yılmaz Şimşek kimdir?

1983 yılında Siirt’in Kurtalan ilçesinde doğdu. Çocukluğunun ilk yıllarını Mersin’de geçirdikten sonra babasının tayini nedeni ile Diyarbakır’da altı yıl kalarak ilkokulu tamamladı. İlkokul bittiğinde Mersin’e geri döndü. Ortaokul ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı. Üniversiteyi Çukurova Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nde okudu. Öğretmenliğe 2005-2006 eğitim öğretim yılında başlayan İnci Yılmaz Şimşek, Mersin, Aksaray ve Adıyaman illerinde görev yaptıktan sonra Kırklareli Lüleburgaz ilçesinde görevine devam etmektedir.

Edebiyata olan düşkünlüğü nedeni ile öğretmenliğe devam ederken; Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uzaktan Eğitim Anabilim Dalı, Uzaktan Öğretim Programında yüksek lisansını yaptı. Amerika’daki İllinois Üniversitesi’nde 2014-2015 ve 2016 yıllarında çevrimiçi programlarda uzaktan eğitim ve günümüz eğitim sorunları üzerine seminerler verdi. Aynı üniversitenin mezunlar programı dâhilinde belli periyodlarla çevrimiçi sohbetlere katılmaktadır. Uzaktan eğitim sistemleri, eğitim eşitsizlikleri dışında mülteciler ve kadının toplumdaki yeri konulu çalışmalar yapmakta, Amerika’daki Illinois Üniversitesi organizatörlüğünde Avrupa, Afrika ve Asya’daki farklı ülkelerle ve İskandinav ülkelerinin önde gelen üniversitelerinin öğretim görevlileri ile birlikte çevrimiçi seminerlere katılmaktadır.  Evli ve iki çocuk annesi olan İnci Yılmaz Şimşek; Hükümsüz Kimlikler ve Ölümüne Aşk kitaplarının yazarıdır.

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.