DOLAR 28,9440 % 0.04
EURO 31,8340 % 0.2
GRAM ALTIN 1.903,63 % 0,12
ÇEYREK A. 3.112,44 % 0,12
BITCOIN 1.099.412 -0.186
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°

Güney Yemen ayrılık referandumuna gidiyor

Yemen’de eski aden valisinin oluşturduğu konsey, yakında güney yemen için bağımsızlık referandumuna gidileceğini açıkladı.

Son Güncelleme :

15 Ekim 2017 - 18:03

/ 120 kez okundu.
Güney Yemen ayrılık referandumuna gidiyor

Nisan sonunda Yemen Devlet Başkanı Abdu Rabbu Mansur Hadi tarafından görevden alınan Yemin Eskir Valisi Aidaroos al-Zubaidi, bir mahalli haber kanalına yaptığı açıklamada bağımsızlık referandumuna gideceklerini söyledi. Zubaidi’nin 11 Mayıs’ta önde gelen aşiret liderleri, askeri ve sivil kişilerden kurduğu konseyin Zubaidi’nin başkanlığında Güney Yemen’in idaresini devralacağı açıklandı.

Referandum açıklamasının, Yemen’de yeni kargaşalara yol açacağı kaydedildi. Hadi’nin hükumeti, bölünmeyi derinleştireceği ve Husi asilerin koz olarak kullanacaklarını söyleyerek Zubaidi tarafından kurulan konseyi reddetti.

Güney Yemenlilerin, kuzeydeki yetkililerin güneyin kaynaklarını sömürdükleri, güneylileri işsiz bıraktıklarına inandığı kaydedildi. 

Etiketler: Abdu Rabbu Mansur Hadi, refarandum, Yemen

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.