SON DAKİKA
hava

Geleceğin Tasarımcıları Suructan Yetişecek

Son Güncelleme :

15 Haziran 2021 - 12:38

/ 7.489 kez okundu.
Geleceğin Tasarımcıları Suructan Yetişecek

Projenin tanıtım toplantısı Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Kenan Aktaş başkanlığında, Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak ve çok sayıda Suruç’lu girişimcinin katılımıyla  Belediye Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

Belediyemiz tarafından, Avrupa Birliği FRIT-II (Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı) ile finanse edilen Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından yürütülen Gaziantep ve Şanlıurfa İlleri için Ortak Kullanım Tesisleri Pilot Hibe Programına yapılan başvuru neticesinde “Suruç Girişimcilik ve Tasarım Merkezi” konulu projemiz başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanmıştır.

 

Projede, Suruç’ta geçici koruma altındaki Suriyelilerin (GKAS) ve ev sahibi toplumdaki (EST) akranlarının etkileşime girebileceği ve ihtiyaç duydukları çeşitli hizmetlere erişebileceği kapsayıcı ve etkili bir yerel girişimcilik ekosistemi oluşturulması ve geliştirilmesi yoluyla ilçede sürdürülebilir sosyal ve ekonomik entegrasyonun sağlanmasına katkıda bulunulması amaçlanmakta. Bu amaca yönelik olarak, öncelikle Suruç’ta girişimcilik ekosistemindeki mevcut işletmelere destek sağlayacak ve potansiyel yeni girişimcileri işletmelerini geliştirmeye teşvik edecek etkin ve kaliteli bir Ortak Kullanım Tesisi kurulması hedeflenmekte. Proje kapsamında, Suruç’taki geçici koruma altındaki Suriyeli (GKAS) ve ev sahibi toplumdaki (EST) kadın ve genç girişimcilerin kişisel gelişim ve uygulamalı mesleki beceri eğitimler yoluyla yetkinlikleri arttırılacak. Ayrıca kurulacak Girişimcilik ve Tasarım Merkezi’nde Suruç’taki GKAS ve EST girişimcilere yatırım ortamı, iş olanakları, teşvikler, hibeler, iş kurmada hukuki ve prosedürler süreçler vb. ile ilgili danışmanlık hizmetleri verilmesi ve tasarım/ürün geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi yoluyla iş kurmalarının kolaylaştırılması ve teşvik edilmesi hedeflenmekte.

 

Projenin tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Kenan Aktaş Suruç’u tasarımcılığın başkenti yapacağız. “dedi.

 

Konuşmasında Girişimci bir aileden geldiğine dikkat çeken Aktaş ” Suruç’ta Suyun gelmesiyle Suruç’ta gözle görünür bir canlılık var. Yeter ki Kan akışı devam etsin Türkiye büyüsün “dedi.

 

Aşırı katma değerli üretim Siha İha ürettik Ülkemize katma değeri 7,5 milyon dolar. Bu amaca yönelik olarak, öncelikle Suruç’ta girişimcilik ekosistemindeki mevcut işletmelere destek sağlayacak ve potansiyel yeni girişimcileri işletmelerini geliştirmeye teşvik edecek etkin ve kaliteli bir Ortak Kullanım Tesisi kurulması hedefliyoruz. Bu noktada destek veren Valiliğimize ,  Karacadağ Kalkınma Ajansına ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Toplantıda konuşan Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak ise ” Suruç Girişimcilik ve Tasarım Merkezi Projesi örnek proje olacak. Girişimciler desteklenecek fonlar açılacak ve kaynaklardan faydalanılması sağlanacak, kişisel beceri de ortaya çıkmış olacak. “dedi.

 

Toplantıya Suruç ve bölgeden çok sayıda girişimci katılırken Proje koordinatörü Ayşe Akyapı tarafından katılımcılara proje ile ilgili sunum yapıldı.

 

Proje kapsamında tasarıma ve teknolojiye ilgi duyan kadınlar ve  işini kurmak isteyenlere eğitimler verilecek,  mobilya ve hazır giyim atölyeleri kurulacak.

 

Toplantı soru ve cevap kısmıyla son buldu.

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.