DOLAR 28,9440 % 0.04
EURO 31,8340 % 0.2
GRAM ALTIN 1.903,63 % 0,12
ÇEYREK A. 3.112,44 % 0,12
BITCOIN 1.099.412 -0.186
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°

Filistinli Direnişin sembolü olmuştu o anları anlattı

Kudüs direnişinin sembolü olan 16 yaşındaki Fevzi el-Cüneydi, İsrail askerleri tarafından kendisine uygulanan işkenceyi avukatına anlattı.

Son Güncelleme :

16 Aralık 2017 - 19:31

/ 76 kez okundu.
Filistinli  Direnişin sembolü olmuştu o anları anlattı

Filistinli Mahkumlar Derneği, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararının ardından Batı Şeria’da talimatı protesto eden ve çok sayıda İsrail askeri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla adeta Kudüs direnişinin sembolü olan 16 yaşındaki Fevzi el-Cüneydi’nin insanlık dışı muamelelere maruz kaldığı belirtildi.

Dernekten yapılan açıklamada, İsrail Ofer hapishanesinde Cünyedi’yi ziyaret eden avukat Memun el-Haşim, gözaltına alınma sürecindeki detayları kendisinden dinledi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen, Cüneydi 7 Aralık’ta çatışmaların yaşandığı Tuffah Caddesinden akrabalarını ziyarete giderken İsrail askerleri tarafından darp edilerek gözaltına alındığını ifade etti.

Ellerinin askerler tarafından plastik kelepçeyle bağlandığını söyleyen Cüneydi, gözlerinin kapatıldığını ve çıplak ayakla konteyner bölgesine götürüldüğünü, yolda hakarete ve darba maruz kaldığını, ayrıca ayakkabısını istediğinde askerler tarafından daha fazla dövüldüğünü aktardı.

Cüneydi, askerlerin kendisini bir odaya kapattığını, ayağına soğuk su dökerek üzerine botlarıyla çıkarak çiğnediklerini, söz konusu bu işkenceden duyduğu acı sebebiyle kendinden geçecek bir duruma geldiğini söyledi.

Vücudundaki darp izleri ve sağlık durumunun kötü olması sebebiyle Atsiyon Cezaevi İdaresinin kendisini kabul etmediğini aktaran Cüneydi, bunun üzerine hastaneye götürüldüğünü daha sonra da Ofer hapishanesine getirildiğini belirtti.

Avukat Haşim ise Cüneydi’nin sorgulama için kelepçelendiğini, ailesini aramasına ve avukatının sorgulamada hazır bulunmasına izin verilmediğini ayrıca ifadesinin tercüme edilmeden İbranice olarak imzalanmaya zorlandığına dikkati çekti.

Cuneydi’nin gözaltı süresi çıkarıldığı askeri mahkeme tarafından 18 Aralık Pazartesi gününe ertelenmişti.

KAYNAK:HABER7.COM

EDİTÖR:ABDULLAH YİĞİT

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.