DOLAR 32,7807 % 0.64
EURO 35,5094 % 0.33
GRAM ALTIN 2.524,31 % 1,60
ÇEYREK A. 4.127,24 % 1,60
BITCOIN 2.005.252 -1.081
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Boğaziçi Üniversitesi açıklaması: Çekilmesi lazım

Son Güncelleme :

02 Şubat 2021 - 14:20

/ 487.545 kez okundu.
Boğaziçi Üniversitesi açıklaması: Çekilmesi lazım

Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylarla ilgili olarak, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’ya seslenerek “Bir aydan fazladır bir başkan yardımcısı bile bulamadı, çekilmesi lazım” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylarla ilgili konuştu. Çiftçilerle buluşmasında konuya değinen Kılıçdaroğlu, “Üniversiteye bir kişiyi atıyorsunuz, üniversite kabul etmiyor. Üniversite hocaları da kabul etmiyor. O hocanın ayrılayım demesi lazım” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Üniversitelerde bilgi üretilir, gelecek üretilir. Bizler de öğreniriz. Akademik dünyası gelişmiş bütün ülkeler gelişmiştir. Boğaziçi Üniversitesi’nden söz etmek isterim. Orası da bizim üniversitemiz. Boğaziçi’ne girmek kolay değil, çok yüksek puanlar almanız lazım. Gelenekleri vardır. Gelenekler bazen kanunlardan daha güçlüdür. Üniversiteye bir kişiyi atıyorsunuz, üniversite kabul etmiyor. Üniversite hocaları da kabul etmiyor. O hocanın ayrılayım demesi lazım. Aksi halde orada kaos çıkıyor ortaya.

80 öncesi ve sonrası çok sayıda insan hayatını kaybetti. Yazık günah değil mi? Türkiye böyle bir sürecin içine sokulmamalı. Bir aydan fazladır bir başkan yardımcısı bile bulamadı, çekilmesi lazım.”

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ PROTESTOLAR

Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından öğrenciler protestolara başlamıştı. Dün Güney Kampüs önünde Prof. Dr. Melih Bulu’yla konuşmak için bekleyen öğrenciler polis müdahalesiyle karşılaştı. Kampüse giren polisin sokağa çıkma yasağının başladığı uyarısı yaptığı belirtildi.

İstanbul Valiliği müdahalenin ardından 159 öğrencinin gözaltına altına alındığını duyurmuştu.

İstanbul Valiliği’nden bu sabah yapılan açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerden 98’inin serbest bırakıldığı bildirildi.

mynet

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.