Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gezi eylemlerinde insan hakları savunuculuğuna soyunanlar Paris’te yaşananlar karşısında kör, sağır ve dilsiz hale dönüştüler. Hadi şimdi de aynı şekilde anlatın, yayınlayın.
21:35 - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek faizle ülkemin kalkınacağına inanmıyorum
20:51 - Alaattin Çakıcı Beraat Eden Mahkeme’sinin Ardından İç Anadolu Turunda
16:00 - Ilıcalı’nın Exxen’i yurt dışına açılıyor
15:23 - Alaattin Çakıcı Keskin adliyesinde ifade verdi
00:18 - Türkiye koronavirüs aşısında üçüncü adıma geçiyor
00:00 - Trump’tan veda konuşması: Bir şekilde geri döneceğim
21:15 - BİNGÖL DEVLET HATANESİ ZEMİN KAT DUVAR TASARIMLARI
21:02 - Sedat Peker, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden sınır dışı edildi
20:14 - Mersin’de kamyon ve otomobil çarpıştı: 5 ölü, 2 yaralı
19:56 - Erdoğan, Prof. Dr. Nur Vergin’in cenaze törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gezi eylemlerinde insan hakları savunuculuğuna özellikle soyunanlar, Paris’te yaşananlar karşısında kör, sağır ve dilsiz hale dönüştüler.” dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde “İnsanlığın Medeniyeti” programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
“Bizim medeniyetimizde insan hakları insanın varlığındandır”
Bugün, BM Genel Kurulunda 10 Aralık 1948 tarihinde oylanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilmesinin 70. yıl dönümü. Her ne kadar çekilen acıları sona erdirememiş olsa da en azından BM düzeyinde geçerli bir kriter olan bu beyannamede yer alan hususların hayata geçirilmesini temenni ediyorum. Bizim medeniyetimizde insan hakları insanın varlığındandır.
“Yaradılanı severiz yaradandan ötürü”
Bugüne kadar dünyaya gelen her birey bu haklara sahiptir. Kur’an-ı Kerim’de rabbimizin bize bildirdiği her şey insan hakları kriteridir. İnsanlara haklarını kullandırmayan toplumlar medeni olamaz. Veda hutbesi bizim medeniyetimizin en önemli insan hakları bildirgelerinden biridir. Bizim kültürümüzde insan hakları denilince akla, Yunus Emre’nin “Yaradılanı severiz yaradandan ötürü” sözü gelir.
“Paris’te yaşananlar karşısında dünya kör, sağır ve dilsiz”
İnsan hakları diye en çok bağıranların insan hakları konusunda en kötü sicile sahip olmaları tesadüf değildir. Gezi eylemlerinde insan hakları savunuculuğuna soyunanlar, Paris’te yaşananlar karşısında kör, sağır ve dilsiz hale geldiler. Türkiye’ye milyonlarca sığınmacı akın ederken Türkiye’yi kapıları açmaya davet edenler, sığınmacıların karşısına telden örgüler sürdüler. Kim insan hakları savunucusu? Dünyanın tüm kaynaklarını sömürerek kendi topraklarının hayat seviyesini yükseltmeye çalışanlar Afrika’daki aç insanların sadece edebiyatını yapmakla yetindiler. Biz insani yardımlarda üst sıralarda yer alıyorsak sebebi zengin olmamız değil, gönlümüzün zengin olmasıdır. Türkiye yaşadığı bunca badireye rağmen hala dimdik ayaktaysa bunun sebebi Türkiye’nin el uzattığı mazlumların duasıdır.
“Kimse Türkiye’ye demokrasi, insan hakları, özgürlük dersi vermeye kalkamaz”
Türkiye insan hakları konusunda en önemli adımları AK Parti iktidarları döneminde atmıştır. Sadece darbe girişimi karşısında gösterilen duruş ile şehirlerimizde misafir ettiğimiz milyonlarca sığınmacıya gösterdiğimiz kardeşlik, bizi insan hakları ve demokrasi konusunda ibra etmeye yeter. Bundan sonra demokrasi ve insan hakları denilince sorun aranacak yer asla Türkiye değildir. Kimse Türkiye’ye demokrasi, insan hakları, özgürlük dersi vermeye kalkamaz.
Hiçbir fiyakalı söz, hiçbir parıltılı söylem, hiçbir şaşaalı hayat biçimi, Batı’nın insan hakları ve özgürlükler konusundaki ikiyüzlülüğünü gizleyemez. Biz başından beri neysek bugün de oyuz.
“31 Mart’ta 15. zaferimizi yaşatmaya kararlıyız”
Gece gündüz çalışarak, 31 Mart 2019 akşamı partimize 15. zaferimizi yaşatmakta kararlıyız. Kibir ve büyüklenme bataklığına düşen, gözü şahsi çıkarından başka hiçbir şey görmeyenin, AK Parti çatısı altında yeri yoktur.
Kaynak: TRT Haber, AA