16:00 - Ilıcalı’nın Exxen’i yurt dışına açılıyor
15:23 - Alaattin Çakıcı Keskin adliyesinde ifade verdi
00:18 - Türkiye koronavirüs aşısında üçüncü adıma geçiyor
00:00 - Trump’tan veda konuşması: Bir şekilde geri döneceğim
21:15 - BİNGÖL DEVLET HATANESİ ZEMİN KAT DUVAR TASARIMLARI
21:02 - Sedat Peker, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden sınır dışı edildi
20:14 - Mersin’de kamyon ve otomobil çarpıştı: 5 ölü, 2 yaralı
19:56 - Erdoğan, Prof. Dr. Nur Vergin’in cenaze törenine katıldı
Birleşmiş Milletler (BM), Batı Afrika ülkelerinden Nijerya’da milyonlarca çocuğun yetersiz beslenmeyle mücadele ettiğini aktardı.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) Beslenme Danışmanı Dr. Davis Bamidele Omotola, ülke genelinde yaklaşık 35 milyon çocuğun yetersiz beslendiğini ve bu çocukların çoğunun terör örgütü Boko Haram’ın yoğun faaliyet gösterdiği Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde yaşadığını ifade etti.
Ülkede 5 yaş altı 25 milyon çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle açlık ve ölüm tehdidinde olduğunun altını çizen Omotola, 10 milyon çocuğun da gelişim geriliği ile karşı karşıya olduğunu da işaret etti.
“Her iki çocuktan biri gelişim geriliği yaşıyor”
Omotola, “Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde her altı çocuktan biri ciddi yetersiz beslenmeye maruz kalıyor. Her iki çocuktan biri gelişim geriliği yaşıyor.” dedi.
Boko Haram saldırılarının ülkenin kuzeydoğu bölgesindeki yetersiz beslenme krizinin en büyük sebebi olduğunu vurgulayan Omotola, “Saldırılar, bölgede gıda güvensizliği, çeşitli salgın hastalıkların yayılması ve temiz su ihtiyacının karşılanamaması gibi çeşitli sorunlara yol açıyor.” diye konuştu.
Kaynak: AA
Kaynak:TRT HABER