Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the health-check domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u891110917/domains/vatanhaberleri.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
BAŞKAN MEHMET CANPOLAT’TAN MALAZGİRT MESAJI » Vatan Haberleri İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BAŞKAN MEHMET CANPOLAT’TAN MALAZGİRT MESAJI

 

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Malazgirt Zaferi’nin 952’nci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin 952’nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Malazgirt, tarihimizde askeri bir zaferden öte yeni kurulan ve hâlâ devam eden bir medeniyetin zaferidir. İslamiyet’in Anadolu’ya getirilmesi Malazgirt Zaferi ile başlamıştır. Böylelikle İslam dini bu topraklara nüfûz ederken, toplumun çağ atlayacağı Türk-İslam medeniyetinin temeli atılmıştır. Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu yurt edinmekle birlikte İslam’ın merkezi haline gelmiş olmasında ecdadımızın büyük rolü vardır.
Bugün, İslam coğrafyasında merkezi bir konumda bulunuyorsak ve adeta tüm ümmetin umudu haline gelmişsek, bunda başta Sultan Alparslan olmak üzere Malazgirt fatihlerinin çok büyük payı vardır. Çanakkale Zaferi, Anadolu ve İslam medeniyetinin küffara teslim edilmemesi ile ne kadar önem arz ediyorsa, Malazgirt Zaferi de Anadolu’nun İslamlaşması açısından o kadar önemlidir. Atalarımız topluluklar halinde İslamiyeti kabul edip, İslam’ın bayraktarlığını yaptığı bin yıldan bu yana bu bayraktarlık günümüzde de bizim üzerimize bir vazifedir. Bu vazifeyi en iyi şekilde, layıkıyla yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Böylesine tarihi bir günde başta Sultan Alparslan olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhu şad olsun.”

ŞANLIURFA-İBRAHİM UYGUR