DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.097.313 -1.531
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt

Son Güncelleme :

27 Haziran 2021 - 0:37

/ 33.482 kez okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt

Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul’un altı köprüsünden ilkinin temel atma töreninde kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Yabancılara ‘Türkiye’den paranızı söke söke alırsınız’ demişsin. Bize sökmez Erdoğan” ifadelerini kullandı.

 Kemal Kılıçdaroğlu’nun “iktidar olduklarında projedeki şirketlere para ödemeyecekleri” sözlerini hatırlatarak tepki göstermişti.

ERDOĞAN: SÖKE SÖKE SİZDEN BU PARALARI ULUSLARARASI TAHKİM YOLUYLA ALIRLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yatırımcıları tehdit ediyorlar. Şu hale bak ya. ‘Biz geliyoruz.’ E? Geldiğimizde bilesiniz ki size ödeme yapmayacağız. Sizin elinizden bu yatırımları alacağız.’ Bankaları tehdit ediyorlar. Hatta hızlarını alamayıp projeye ilgi duyan ülkeleri de tehdit ediyorlar. Ya bu ne terbiyedir ya? Bu ne terbiyesizliktir ya? Devletlerde devamlılık esastır. Bunlar devlet terbiyesi de görmediler. Siz nasıl devlet yönetimine talipsiniz ya? Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar. Bunları da öğren. Bunları bilmeden bir yere varamazsınız. Bunlar tam manasıyla çaylak. Devlet yönetimi nedir haberleri yok. Ödeme yapmazmış. Bankalara ödeme yapmazmış. Uluslararası bankalara ödemelerini yapmazmış.”

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan sonunda neden seçimden kaçtığını söylemişsin, iktidarı kaybedeceğini biliyorsun. Yabancılara da “Türkiye’den paranızı söke söke alırsınız” demişsin. Bize sökmez Erdoğan. Ben haram yemedim, gemilerim yok, suç örgütleri beni tanımaz, rehin alamaz. Ben benim, sen de sen…”

KAYNAK: MYNET

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.