DOLAR 32,5889 % 0.32
EURO 34,8302 % 0.22
GRAM ALTIN 2.515,07 % 1,23
ÇEYREK A. 4.112,14 % 1,23
BITCOIN 2.114.911 1.772
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

SİGORTA ACENTEDEN ALINMALI !

Son Güncelleme :

02 Mayıs 2021 - 11:33

/ 282.624 kez okundu.
SİGORTA  ACENTEDEN  ALINMALI !

Osg Sigorta Genel Müdürü  Genç İş Adamı Mehmet  DAŞTAN

Sigorta satın alırken dikkat etmeliyiz!

1.yetkili sigorta acentesi

Poliçenizi satın aldığınız kişi ve/veya kurumun hazine bakanlığına bağlı olarak tobb nezdinde tutulan levhaya kayıtlı olduğuna ve poliçesine aracılık ettiği sigorta şirketi tarafından yetkilendirilmiş olduğuna dikkat edin.

Yetkili olmayan kişilerden başka bir deyişle “çantacılar”dan satın alınan poliçeler olası hasarlar sonrasında ciddi problemler yaşamanıza yol açar.

2.risklerin tespiti

Hangi risklerle karşı karşıya olduğunuz ve teminat altına almanız gerektiği son derece önemli bir husus. Zorunlu poliçeler dışında ihtiyacınız olabilecek poliçeler konusunda acentenizden danışmanlık isteyebilirsiniz.

Örneğin; trafik sigortası, kaza anında karşı tarafa vereceğiniz zararları 41.000tl’ye kadar karşılar. Bu rakamın üzerindeki hasarları cebinizden karşılamak zorunda kalırsınız. Günümüzde trafikte bulunan araçların değeri düşünüldüğünde bu riskiniz için ekstra bir poliçe satın alınması gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Veya işyerinizde çalışan personellerinizin başına gelebilecek kazalardan oluşan sorumluluğunuzu bir “işveren mali mesuliyet sigortası” ile teminat altına almak mümkün.

3.doğru teminat ve poliçenin içeriği

Yukarıda bahsettiğimiz üzere hangi risklerinizi teminat altına alacağınıza karar verdikten sora bu risk için doğru sigorta poliçesinin seçimi ve poliçenin içerisindeki klozlar(maddeler) hakkında bilgi edinin. Poliçenin genel şartları, özel şartları, teminat dışı kalan haller, poliçedeki muafiyetler ile ilgili mutlaka bilgi sahibi olun.

4.prim ödenmesi ve tahsilat makbuzu

Sigorta priminin tamamının, primin taksitle ödenmesi kararlaştırılmışsa peşinatın (ilk taksit) sözleşme yapılır yapılmaz ve en geç poliçenin teslimi karşılığında ödenmesi gerekir. Prim veya peşinat ödenmediği takdirde poliçe teslim edilmiş olsa dahi sigortacının sorumluluğu başlamaz.

Poliçenizi teslim alırken mutlak suretle tahsilat makbuzunuzu isteyin.

 

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.