İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sabah saatlerinde alana gelerek baro başkanlarını ziyaret ederken alana gelen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu ise baro başkanları sırtını dönerek protesto etti.
BARO BAŞKANLARI YÜRÜYÜŞE BAŞLADI
Polis barikatlarla 56 baro başkanının kente girişine engel olurken, dün sabahtan bu yana baro başkanlarının bekleyişi sürerken, son dakika haberine göre baro başkanlarının yürüyüşüne izin çıktı. Bu kararın ardından baro başkanları yürüyüşe başladı.
Baro başkanları 200 metrelik yürüyüşün ardından otobüslerle Anıtkabir’e geçecek.
AKŞENER VE YAVAŞ’TAN BARO BAŞKANLARINA ZİYARET
Sabah saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’ya girişi engellenen ve polis ablukasında bekleyişi süren başkanları ziyarete gitti.
Ankara’ya girişi engellenen baro başkanlarını ziyarete gitti. Alanda baro başkanlarıyla görüşen Akşener, desteklerini belirtti.
METİN FEYZİOĞLU’NA PROTESTO
Öte yandan alana gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu baro başkanları sırtını dönerek protesto etti.
Metin Feyzioğlu “Biraz önce İçişleri Bakanımız ile de görüştüm, bu çözülecek. Bir bardak suda fırtına koparmak yerine, insanlar demokratik haklarını kullansınlar” ifadelerini kullandı.
İlk yorum yapan siz olun